Nellie

geplaatst in: Huisdieren | 7

Het was maandagmorgen . Ik stond op het punt om naar stage te gaan toen mijn telefoon ging. Het was mijn vader. Toen ik opnam, hoorde ik hem slechts snikken. Een paar dagen eerder waren ze met onze poes Nellie naar de dierenarts geweest. Ze dachten dat ze astmatische bronchitis had en hadden medicijnen meegekregen. Ze werd alleen niet beter. Het leek steeds slechter te gaan en ze waren terug gegaan naar de dierenarts. Nadat er foto’s gemaakt waren, bleek ze vocht in haar longen te hebben en haar hart pompte zo hard dat ze constant buiten adem was. Ze at ook al een paar dagen niet meer, terwijl ze normaal de hele dag door kon eten. De dierenarts kon eigenlijk niets meer voor haar doen… Dit mocht niet waar zijn!

Ik kan me nog precies herinneren hoe het was toen ik Nellie voor het eerst zag in de zomer van 1998. Ze klom die eerste avond met moeite op mijn bed, rolde zich op en bleef de hele nacht gezellig slapen op mijn zolderkamer. Ik was op slag verliefd! Ze was lief en aanhankelijk binnen, maar stoer en een tikkeltje brutaal als ze naar buiten ging. Ze was nergens bang voor, zelfs niet voor de grote katers uit de buurt. Het is gek hoe snel je gewend bent aan zo’n beestje. Ze was een onderdeel van het gezin en ik wist niet beter of ze was er. Hoewel ik ruim zes jaar geleden het huis uit ben gegaan, kwam ze nog elke keer bij me slapen als ik bij mijn ouders ging logeren. Elk beestje heeft als je het mij vraagt een eigen karaktertje, maar dat van Nellie was één en al liefheid. Ik kan me niet één keer herinneren dat ze boos was op iemand of heeft uitgehaald. Een bijzondere poes. Ik ga haar echt ontzettend missen!

7 reacties

 1. Janneke

  Ach, wat een schatje…. Ze ziet er echt ook superlief uit…

  “Vroeger” had ik het nooit zo op katten. Eigenlijk vond ik ze maar eng… Tot ik op een gekke dag zelf besloot om een kat te “nemen”. Nu weet ik hoeveel een kat kan geven, hoe geweldig ze zijn en wat voor prachtige karakters erachter zitten.

  Ik wil je heel veel sterkte wensen en ook condoleren. *knuffel*

 2. Willemvk

  1998, niet eens heel oud geworden dus.
  Mijn oudste kat is van aug/sept 1997, en daar is helemaal niets mis mee (gelukkig).

 3. Roxanne

  Dat vind ik dus ook! In het asiel hadden ze twee jaar terug een kat uit 1983. Dat beest was ouder dan ik zelf! Katten kunnen veel ouder worden dan 12… 🙁 Maar onze Nellie was helemaal op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.