Nee, ik ben niet milieubewust!

geplaatst in: Thuis | 8

Gisteren zat ik lekker te lezen, toen opeens de bel ging. Het was de bel boven en niet van de centrale voordeur. Vroeger kon ik er dan vanuit gaan dat het één van de buren was, maar de onderbuurvrouw maakt er de laatste tijd een gewoonte van om de centrale voordeur open te laten staan. Ik was niet in de stemming voor de groep Johovah’s getuigen die we de laatste tijd in de wijk rond hebben lopen, maar toen ik de deur open deed, stond er een lange jongen met blonde krullen. Hij had papieren in zijn hand en ik had meteen in de gaten dat hij me iets wilde verkopen. Als ik ergens niet van houd, dan is het op straat of aan de voordeur iets beslissen. Ik krijg dan het gevoel dat ik voor het blok gezet word en dat ze het product eigenlijk aan de straatstenen niet kwijt kunnen.

Voor de deur stond dus deze krullenbol. Hij stelde zich voor en vroeg me of ik milieubewust ben. Ik zei ‘nee’ in de hoop van hem af te zijn. Nou, dat kon ik dan wel worden, want hij verkocht groene energie. Onze wijk was namelijk niet groen genoeg en dat was niet goed voor mijn kinderen. Ik probeerde hem na elke zin duidelijk te maken dat ik geen interesse had, maar deze krullenbol wilde daar niet naar luisteren. Ik besloot maar even naar hem te luisteren. Hoe langer hij voor mijn deur bleef staan, hoe minder tijd hij zou hebben voor de rest. Het was dan ook wel vermakelijk wat hij allemaal probeerde om mij over te halen. Tot ik het zat was. Ik legde hem nogmaals uit dat ik niet over wilde stappen, wenste hem een fijne dag en deed de deur dicht.

Wat ik me nou afvraag, is hoeveel mensen hier in trappen. Zouden zij geen ‘nee’ durven zeggen? Ik houd er zelf van om producten te vergelijken op internet en ik denk graag na voor ik een keuze maak. Zelf ben ik ook totaal niet ontevreden over de energiemaatschappij waar ik nu zit. Het werkt toch? Ja, het kan vast goedkoper, maar de grootste kostenpost op onze energierekening is de stadsverwarming en die kunnen de budget bedrijven niet overnemen. Ik zou dus, als ik overstap, mijn kosten moeten splitsen over twee verschillende maatschappijen en dit klinkt voor mij behoorlijk verwarrend. Als er een voor onbekende energiemaatschappij aan de deur komt zeuren of ik over wil stappen, blijft het antwoord dus ‘nee’. En toch heb ik het vermoeden dat er voor hen op deze manier iets te halen valt, want waarom zouden ze dit anders blijven doen?

8 reacties

 1. Sandra

  Ze kunnen niet meer telefonisch lastig zijn omdat iedereen zich registreerde bij het bel-me-niet register en dus moeten ze het op een andere manier doen. Op het oude adres verscheen met regelmaat vooral OXXIO aan mijn deur. Daar was ik altijd snel klaar mee. Genoeg ellende mee gehad en dat laat ik elke verkoper aan mijn deur dan ook effe weten ook. Zijn ze snel vertrokken.
  Tegenwoordig heb ik een keukenraam naast de voordeur dus ik zie wie er aan mijn deur staat. Ik doe dus niet altijd meer open. Een voordeel heb ik wel met de verhuizing… ik ben van die irritante vent af van de Jehova. Schijnbaar vond hij de discussies met mij altijd hartstikke leuk ofzo, want hij bleef komen ondanks dat ik meerdere keren aan heb gegeven niet over te stappen van geloof.

  • Roxanne

   Lucky you! Als ze beneden voor de deur staan dan kijk ik even uit het raam en dan kan ik bedenken of ik open doe. Als ik niemand verwacht, doe ik alleen open voor de post. Het is alleen naar als anderen ze al binnenlaten of de deur open laten staan want dan ben je er niet op voorbereid en dan kan ik ook niet meer zien wie er voor de deur staat. Zo heb ik al een keer in een kort broekje en topje de deur open gedaan voor de Jehovah’s (ik stond de badkamer te poetsen!) en dat voelde best wel ongemakkelijk 😉 volgende keer loop ik dus in dat geval maar niet meer richting de deur.

 2. Serena

  Pfff, ik blijf meestal gewoon heel onnozel op de bank zitten als ze weer lopen te colporteren. Kijk ik ze eens dom aan en dan weten ze voldoende.

  Ik kom sta toch ook niet rond etenstijd voor hun deur???

 3. Peet

  Vraag ik me ook wel eens af, maar er zijn vast mensen die even snel toestemmen in deze lokkertjes. Om er maar vanaf te zijn.

  • Roxanne

   Er wordt ook altijd gezegd dat je er nog vanaf kunt als je binnen zoveel dagen reageert, maar als je dat dan weer vergeet, dan zit je er alsnog mee.

 4. Ukkie

  Wij hebben een sticker onder de deurbel zitten.
  Soort Nee-ne sticker tegen commercie, godsdienst en gebedel van goede doelen.
  Doet wonderen kan ik je vertellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.