NaNoWriMo: The Kick off

geplaatst in: Schrijven | 5

Het is bijna 1 november en dat betekent dat National Novel Writing Month weer begint. Vorig jaar heb ik voor het eerst meegedaan en ook meteen gewonnen. Dit jaar ga ik weer mee doen. Ik heb vaag een idee in mijn hoofd voor een plot, maar twijfel nog of ik daar wel 50,000 woorden mee ga halen. Het typen van 50,000 woorden an sich zal voor mij niet zo’n probleem zijn, want met al die tweets, blogs en brieven die ik typ denk ik dat ik dat elke maand wel doe. Nu moeten die woorden samen een verhaal gaan vormen, en dat is wel even wat anders.

Vandaag was er in Utrecht een Kick Off in Stairway to Heaven. Vorig jaar was ik te verlegen om andere deelnemers op te zoeken op de kick off of een write-in, maar na wat kletsen op het forum en op Twitter was ik er toch van overtuigd dat het wel wat toe zou kunnen voegen. Ten eerste komen er allemaal mensen met een liefde voor schrijven en ten tweede snappen ze wat ik de komende maand ga doen. Dat zou wel eens ontzettend gezellig kunnen zijn!

Met dat gevoel ging ik vanmiddag richting de Stairway. Het was spannend en ik wist niet goed wat ik aan ging treffen, maar iedereen die ik heb gesproken was eigenlijk heel spontaan, open en gezellig. Het was geen moment stil. Ik voelde me erg op mijn plek. En ik heb vooral heel erg veel zin om dinsdag aan de slag te gaan! Dat ik eerst nog even een essay moet inleveren op de HU is op dit moment slechts een detail…

 

Ben je benieuwd wat NaNoWriMo inhoudt? Eerder deze week schreef ik voor Hiepr.nl mijn eerste artikel, met wat meer uitleg over NaNoWriMo. Klik hier om dit artikel te lezen. 

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.