Moshi Moshi

geplaatst in: Uitjes en Evenementen | 2

Een aantal weken geleden won ik via penpal junkie twee kaartjes voor het event Moshi Moshi. Ik had geen idee wat ik moest verwachten, maar was erg benieuwd. Moshi Moshi is een event met allemaal Japanse dingen, van kawaii tot games en van workshops tot food. Dat klonk erg interessant.

moshi moshi 03

Gisteren was het zover. ’s Morgens stapten Huib en ik in de auto om richting Amsterdam te rijden. Het event duurde de hele dag, dus ik had verwacht dat het in het begin nog wel rustig zou zijn. Niets was minder waar. Eenmaal aangekomen bij de Gashouder stond er een enorme rij van mensen die al kaartjes hadden. Gelukkig liep de rij aardig snel door en waren we snel binnen. Daar hebben we eerst Jasmina van Penpal Junkie even opgezocht. Ik spreek haar al jaren online, maar we hadden elkaar nog nooit ontmoet. Daar moest nu dus even verandering in komen. Gek genoeg herkenden we elkaar wel meteen. Zij maakte bovenstaande foto van ons.

Moshimoshi 02

Op het podium waren de hele dag dingen te zien. De dag begon met de Kimono fashion show. Ik vond het mooi om allerlei verschillende kimono’s te zien. De presentatie verliep wat chaotisch, maar dat maakte de kimono’s niet minder indrukwekkend. Op de foto’s hierboven zie je links een Japanse bruid en rechts haar ‘zusje’. Later volgden er nog bandjes, games en andere acts, maar hier heb ik helaas geen foto’s van gemaakt. Ik was teveel bezig alles in me op te nemen en dacht niet zo na over het maken van foto’s. Wel kwam ik thuis met een tas vol visitiekaartjes en flyers van webshops en cursussen die ik nog op wil zoeken.

Moshimoshi 01Natuurlijk moest ik ook shoppen! Met al die leuke stands van webshops kon ik het niet laten om overal even te snuffelen. Ik zag veel leuke dingen, maar helaas waren sommige dingen erg duur en ik vroeg me af of ik het echt nodig had. Uiteindelijk kwam ik thuis met kattenoortjes, een boekenlegger, een manga boek en deco tape. Huib kocht een spel voor zijn Xbox 360. We hebben samen in elk geval een leuke middag gehad, die we afsloten met een (klein) ijsje op weg terug naar de auto. En ik wil me door deze dag zeker verder gaan verdiepen in de Japanse cultuur, want daar valt nog genoeg over te leren.

2 reacties

  1. Librarian Lavender

    Het ziet er zo leuk uit allemaal en ik ben gek op zulke spulletjes zoals je weet! Ik vind je haar zo gaaf gedaan! En je ziet er echt goed uit :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.