Moederdag 2019

geplaatst in: Mama | 0

De dag begon vroeg vandaag. Niet omdat de kinderen vroeg wakker waren, maar omdat Pel om half 7 door de slaapkamer stuiterde om te vragen of ik nog mee wilde naar Amsterdam voor een Ingress Mission Day. Dat werd ‘m niet, want het was vandaag Moederdag en ik had andere plannen. Allereerst was Marcel nog bij mijn ouders en daarnaast vond ik het sowieso wel een idee om mijn gezicht even te laten zien bij mijn moeder. Toen Espen wakker was, ben ik opgestaan om hem ontbijt op bed te brengen. Ik heb hem maar vergeven dat ik andersom niet veel kon verwachten van hem. Daarna maakten we ons klaar om naar de camping te rijden waar mijn ouders (en Marcel) waren.

Daar kreeg ik eindelijk een Moederdag gevoel. Ik kreeg van Marcel twee cadeautjes. Allereerst de bloemenknutsel die hij voor me gemaakt had op de peuterspeelzaal. Wat een schattig en creatief idee om tulpen te maken met pijpenragers, kralen en eierdopjes. De tulpen stonden in een vaasje van een toiletrol gevuld met oase. Hij was er super trots op. Daarnaast kreeg ik van beide mannen nog echte bloemetjes. Mijn moeder had (vegan) brownies gebakken, zodat we er allemaal van konden genieten. Marcel – die juist niet tegen lactose kan – gaf de voorkeur aan biscuitjes, maar Espen vond het heerlijk en propte zichzelf helemaal vol.

Na de brownies (o en koffie) zijn we een stuk gaan wandelen. De camping waar mijn ouders staan ligt in een bos en naast het Henschotermeer. Het is een heerlijke omgeving om te wandelen. Marcel ging mee op zijn loopfiets en was ons ver vooruit. Onderweg hebben we lekker gekletst en herinneringen opgehaald aan vroeger. Espen raakte een schoen kwijt. Verder was de wind best fris, maar aan de andere kant vond ik de zon weer warm. Het was in elk geval droog.

Na onze wandeling gingen we weer richting huis, want het was niet alleen Moederdag, maar er stond ook een formule 1 race op het programma. ’s Middags hebben we dus heerlijk naar Max Verstappen gekeken met de jongens.

Natuurlijk draait moederdag ook om de oma’s van de jongens, oftewel onze eigen moeders. Ik wilde graag een mooie foto maken van de jongens om aan onze moeders (en mezelf) te geven . Dat had nog wel wat voeten in de aarde. Die twee boeffies blijven ten eerste niet stil zitten. Door de waterpokken en de littekens/wondjes daarvan bleef ik het maar uitstellen. Uiteindelijk ging dat niet langer. Vorige week heb ik de jongens leuk aangekleed en meegenomen naar de Haarrijnse Plas. Marcel wilde per sé zijn regenlaarsjes aan en de koude wind zorgde ervoor dat ik hun jasjes niet uit wilde trekken. De foto is toch wel erg schattig geworden en tsja, ze staan er ook gewoon op zoals ze zijn. Dat is stiekem gewoon prachtig.

Inmiddels liggen de jongens op bed en (na een beetje strijd) slapen ze ook. De rust is terug in ons huis. Moederdag is weer voorbij en morgen is het weer gewoon maandag. Ik ga nog even relaxen en daarna ook lekker slapen.

Hoe was Moederdag voor jou? Heb je het gevierd met je kinderen of je eigen moeder, of heb je er helemaal niets mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.