Mijn laatste tentamenweek?

geplaatst in: Werk & studie | 9

Rekenen

Afbeelding via weheartit.com

De tentamenweek is vandaag begonnen. Als het goed is, wordt dit de allerlaatste keer dat ik tentamens moet maken. Dat klinkt fijn, maar eigenlijk word ik er behoorlijk zenuwachtig van. Ik heb geen idee hoe ik zeker kan weten dat ik de stof voldoende beheers. Dat klinkt misschien een beetje raar, maar ik zal het proberen uit te leggen.

Stiekem ben ik een beetje een luie student. Tijdens mijn studie was het vaak voldoende om de lessen te volgen en een beetje in het boek te bladeren. Elk blok was er ook een project waarbij ik in aanraking kwam met de stof en dan haalde ik mijn tentamens wel. Op één vak na (statistiek) heb ik alle tentamens maar één of twee keer gemaakt. Deze manier van leren was in jaar vier helaas niet meer genoeg. Met vier moeilijke tentamens per blok, bleven er uiteindelijk twee over die ik dit jaar nog moest herkansen. Daarom moest ik dit jaar op een andere manier gaan studeren.

In oktober zou ik deze twee tentamens maken. Dat was de planning. Helaas was ik die week ziek en ik was zo duizelig, dat ik besloot om niet te gaan en de tentamens in het voorjaar te maken. Niet de ideale situatie natuurlijk, want nu is het echt de laatste keer dat ik ze kan halen. Daarom ben ik deze keer anders te werk gegaan. In plaats van alleen op te zoeken wat ik moet leren, heb ik een planning gemaakt. Echt een uitgebreide planning, waarin niet alleen staat wat ik die dag moet doen aan mijn studie, maar ook wat er in huis moet gebeuren, wat ik tussendoor mag doen (en hoe lang) en of er nog iets anders belangrijk is die dag. Zo kan ik het studeren afwisselen met wat andere dingen, zonder dat ik urenlang af dwaal in studieontwijkend gedrag.

Me helemaal strak aan de planning houden lukt niet elke dag, maar ik heb wel gemerkt dat het werkt. Ik kan mezelf tot de orde roepen en net even wat langer doorgaan. Mijn afstuderen staat tenslotte op het spel! Na het schrijven van dit stukje gaat mijn laptop dus weer uit en dan duik ik in de stof voor het tentamen wat ik woensdag heb. Marketing en beslissingscalculaties. Veel rekenen en een beetje theorie. Niet mijn sterkste punt.

Duimen jullie voor me deze week?

9 reacties

  1. Roxanne

    Bedankt voor het duimen allemaal! Tentamen 1 zit erop en ik vond het verschrikkelijk moeilijk. Rekenen is sowieso niet mijn sterkste punt (er zat statistiek in en bedrijfseconomie). Vrijdag het volgende tentamen…

  2. Kim

    Ik blijf voor je duimen hoor meis.
    Je bent nu al zover gekomen, het gaat je gewoon lukken 🙂
    Ik moet nog zover zien te komen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.