Mijn favoriete baby items voor de eerste weken

geplaatst in: Mama | 6

De afgelopen maanden ben ik bezig geweest om flink op te ruimen in huis. De zolder stond te vol en overal lagen spullen. Omdat ik geen idee had waar ik moest beginnen, ben ik begonnen bij iets wat we echt niet meer nodig hebben in de toekomst: De babyspullen. Zo heb ik van alles in mijn handen gehad waar we veel plezier aan gehad hebben, maar waarvan het tijd was om afscheid te nemen. De spulletjes gingen onder andere naar mijn baby neefje, stichting Babyspullen en ik verkocht wat dingen via Marktplaats. Zo krijgen ze nog een tweede leven. Het is wel een ding, want we nemen nu echt afscheid van het baby tijdperk.

Nu ik al die spullen weer vast heb gehad, bedacht ik me dat je het ene ding vaker gebruikt dan het andere. Bij Marcel was dat nog een beetje gokken, maar toen we Espen kregen was ik veel beter voorbereid op de eerste paar weken en ik wist precies welke spullen ik bij de hand wilde hebben. Als mommy-to-be heb je soms geen idee en ik zie vaak genoeg de vraag voorbij komen welke spullen je nu écht moet hebben. Ik zal vandaag mijn ervaringen met jullie delen en vertellen waar ik niet zonder kon tijdens de eerste paar weken (en in sommige gevallen ook daarna.)

Baby Marcel

#1 – Mijn favoriete zwangerschapsboek

Tijdens mijn eerste zwangerschap las ik het boek Buskruit met Muisjes. Hier was ik heel erg enthousiast over. De dames die dit boek geschreven hebben, durven ook de onderwerpen aan te snijden waar je het misschien niet per sé over wilt hebben, maar die je anderzijds wel voorbereiden op wat je nu echt te wachten staat. Ik heb het boek er in de eerste weken nog af en toe bij gepakt om stukjes terug te lezen. Dat was fijn.

#2 – Warmtekussen van KipKep

Als tweede was ik dol op het KipKep Woller warmtekussen. Die kleintjes hebben de eerste weken vaak last van krampjes in hun darmen. Ik heb gemerkt dat het warmtekussen van KipKep ze helpt om te ontspannen en dat het wat rust geeft. Het geeft ook een fijne druk op het buikje. Hierdoor vielen Marcel en Espen beide beter in slaap. En slapende baby’s daar houden we van!

Baby Espen met zijn warmtekussen

#3 – Onmisbaar voor flesjes onderweg

Als je flesvoeding geeft, is het handig om een goede thermosfles bij je te hebben met heet water en een flesje met koud water. Zo kun je het water mixen tot je de juiste temperatuur hebt. Over het algemeen kun je bijna overal een flesje opwarmen of water pakken, maar baby’s willen altijd eten als je nou net nergens in de buurt bent. Dus als je midden op de snelweg rijdt met een hongerige, huilende baby op de achterbank, is het fijn als je gewoon op de eerste de beste parkeerplaats kunt stoppen om even snel een flesje te maken.

#4 – Groter is soms echt beter

Op de baby uizetlijst zie je staan dat je voldoende hydrofiele doeken in huis moet hebben. Dat klopt als een bus. Bij Marcel had ik alleen de kleine versie, maar ik kwam er een paar maanden later achter dat je ook een XL versie hebt van deze fijne doeken. Bij Espen heb ik die dan ook in huis gehaald en veel gebruikt. Sterker nog, ik gebruik ze nog steeds. Waar je ze voor kunt gebruiken? Ik had er bijvoorbeeld standaard eentje in de reiswieg van de kinderwagen liggen. Zo wordt het matrasje van de reiswieg niet meteen vies als je baby spuugt of kwijlt. De hydrofiele doek neemt veel vocht op en je kunt hem gemakkelijk wassen. De doeken zijn ook handig om mee te nemen naar het consultatiebureau, want je kunt je kindje er helemaal in wikkelen. Ze zijn fijn om je kindje in te wikkelen na het badje of na een douche, daar gebruik ik ze nog steeds voor, zowel bij Espen als Marcel. Daarnaast neem ik ze nu nog steeds mee als we gaan zwemmen of op vakantie gaan.

#5 – Keep them close

Bij Marcel ben ik pas begonnen met hem te dragen in de Tula Baby toen hij vier maanden oud was. Daar zat geen spekkie aan, dus we hadden de baby insert nodig voor hem tot hij groot genoeg was. Bij Espen wilde ik niet meer klooien met de baby insert, maar dat hoefde ook niet, want Tula heeft nu ook de Tula Free to Grow. Deze kun je gemakkelijk afstellen en gebruiken van 3,5 kilo. In Espen’s geval betekende dat dus dat hij er vanaf zijn geboorte al in mocht, maar ik ben hem pas na een paar weken gaan gebruiken. Met twee kinderen is het wel fijn om af en toe je handen vrij te hebben en daarnaast vond Espen het ook altijd fijn om dichtbij me te zijn. Later als ze wat meer om zich heen gaan kijken, is het uitzicht fijner dan vanuit de kinderwagen. Een draagdoek is ongetwijfeld net zo fijn, maar ik vond zelf het knopen wat lastig, dus ik koos voor een ergonomische draagzak. Espen vindt het nog altijd fijn, maar zit tegenwoordig lekker op mijn rug.

Heb jij nog tips voor aanstaande moeders? Waar kon jij echt niet zonder tijdens de eerste weken met je nieuwe baby?

 

 

Advertentie

 6 reacties

 1. Marianne

  Je eigen lichaam is een heel mooie kruik. Moeders borstregio kan namelijk een baby tot wel twee graden verwarmen en ook koelen. Papa’s kunnen alleen opwarmen.
  De beste manier om je baby op warmte te houden is door ze gewoon huid op huid op je borst te hebben liggen. Daarbij ondersteun je ze ook nog eens in hun ademhaling en ze voelen ze veilig bij jou!

 2. Emmely

  Helemaal mee eens! Alleen dat buskruit met muisjes boek vond ik echt helemaal niets… ik vond het erg geschreven vanuit het perspectief dat je baby zich maar aan jouw leven moet aanpassen.
  Onze tip: de newborn schaal op de tripptrapp! Al meteen gezellig bij ons aan de tafel 🙂

  • Roxanne

   Ik heb ze zelfs in de auto want als de ramen beslaan is het handig maar ook als er snotneuzen zijn of iemand knoeit ????????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.