Mijn brievenbus heeft honger

geplaatst in: Post, Schrijven | 10

Postzegels
In de maanden april en mei heb ik nauwelijks brieven geschreven en daarom lag er begin juni een flinke stapel post te wachten op een antwoord. Ik had zo’n zin om iedereen terug te schrijven dat ik binnen anderhalve week door die stapel heen was. Sindsdien wacht ik op antwoord. Uit Nederland heb ik al wel wat post terug gekregen, maar verder is het stil in mijn brievenbus.

Nu de studiedrukte minder is, denk ik dat ik eindelijk de tijd en energie heb om op zoek te gaan naar één of twee nieuwe penvriendinnen. Een aantal ‘oude’ penvriendinnen hebben het op dit moment te druk om te schrijven en daarom is het aantal brieven wat ik krijg flink omlaag gegaan. Toen ik het druk had, vond ik dat niet zo erg, maar nu begin ik de post wel te missen. Schrijven maakt me rustig. Op de één of andere manier kan ik er mijn gedachten in kwijt en dat ruimt weer op in mijn hoofd.

Daarom heb ik deze week mijn oude Interpals account weer afgestoft. Hoewel ik hem anderhalf jaar geleden had verwijderd, kon ik toch weer inloggen. Ik paste mijn gegevens aan, voegde wat nieuwe foto’s toe en bekeek allerlei profielen. Ik heb nog niet echt actie ondernomen, maar ik merk wel dat ik het meteen alweer leuk vind om al die profielen te lezen en er wat rond te hangen. (Dat was destijds ook een reden om mijn profiel te verwijderen. Ik was niet op zoek naar nieuwe penvriendinnen, maar hing wel rond op die website en dat nam nogal wat tijd in beslag die ik op dat moment eigenlijk niet had.)

Dit weekend ga ik eens lekker rond snuffelen en wie weet kom ik nog wel wat leuks tegen. Hopelijk is mijn brievenbus dan snel weer wat voller!

10 reacties

 1. Lyanne

  Wat leuk! Ik hoop dat je snel weer wat brieven in de brievenbus hebt liggen. Blijft altijd leuk: post. 😉

 2. Dina

  Oh super leuk, echte post. Ook al stuur ik een kaartje naar mensen, ik krijg nooit wat terug. 😛

 3. Sanne

  Wij schrijven al met elkaar dus tja, als nieuwe penvriendin kun je me niet meer toevoegen 😀
  Het is hier momenteel ook erg rustig. De hele week lag er geen brief geen in de brievenbus.

  • Roxanne

   Ik heb jouw brief hier nu liggen dus er komt snel post jouw kant op!

 4. Kim

  Wat leuk zeg! Ja, ik probeer het nu ook vaker te doen, maar ben lang niet zo fanatiek als jij. Gelukkig hoeft dat ook niet 😉

 5. Mich

  Ik vind het altijd zo leuk dat jij nog in de “echte” post zit. Penvrienden heb ik nog nooit gehad, ben ook wel benieuwd hoe en wat je dan schrijft als je iemand niet kent..

  • Roxanne

   Misschien moet ik daar eens wat aandacht aan besteden? Er zijn wel wat blogs en magazines over schrijven en snailmail, maar ik vind het ook wel leuk om er iets mee te doen.

 6. Daan

  Wel geinig. Enige post die ik krijg is zakelijk. Ik doe het liefst alles digitaal. Kan ik ook veel beter lezen.

 7. Peet

  Leuk! Ik ga ook weer voor jou aan de schrijf deze week. Op het postcrossing forum kun je ook penpals vinden, en op het forum van Snail-Mail.nl, dat nu via passion2create.nl loopt. Zo leuk he, echte post. Ben ook weer helemaal verslaafd 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.