Met beide handen

geplaatst in: Schrijven, Werk & studie | 7

101-best-inspirational-quotes-for-entrepreneursbron

Het zoeken naar een baan was deze zomer geen succes. Afwijzing na afwijzing kwam binnen via de e-mail. Iets wat je haast niet persoonlijk op kunt vatten, zo lijkt het wel. Er reageren zoveel mensen op één vacature dat je als dertiger en starter gewoon niet makkelijk iets kunt vinden. Nu heb ik niet per sé haast, maar het thuis zitten en weinig doen voelt wel erg nutteloos. Ik werd er zacht gezegd niet echt beter van en ik had ook weer zin om mijn hersenen te gebruiken.

Via de website Fiverr begon ik wat opdrachten te doen als tekstschrijver. Dat is tenslotte wat ik graag doe en wat ik ook kan. Dat ging goed. Ik kreeg mooie reviews en ik kreeg ook de vraag of ik vaker wat voor ze wilde schrijven. Het liefst niet via die website, maar gewoon rechtstreeks. Dan pakken zij geen provisie en dan kunnen we het gewoon ook hebben over euro’s. Om nog maar te zwijgen over het feit dat je gewoon meer kunt verdienen voor het schrijven van een tekst. Het begon te kriebelen. Zou ik dat kunnen, me aanmelden als tekstschrijver bij de Kamer van Koophandel en als zzp’er gaan werken?

Het enige waar het me aan ontbrak was lef. Er waren mensen die me wilden betalen voor mijn teksten dus ik hoefde het alleen maar te doen. Het lag zo voor mijn neus. Normaal gesproken zou ik het liefst eerst zelf een website maken, mijn eigen teksten schrijven en misschien wel nadenken over een bedrijfsplan. Dat kost allemaal tijd en als ik met deze mensen samen wilde werken, dan moest ik het nu doen. Ik zal jullie verder niet in spanning houden. Ik heb de kans met beide handen aangegrepen en ik heb me ingeschreven. Inmiddels ben ik lekker aan het schrijven. Het kan allemaal nog sneller en ik moet nog van alles uitzoeken, maar het begin is er. Ik vind het ontzettend leuk en het inspireert me op allerlei gebieden. Zo krijg ik ideeën voor blogjes, heb ik een plot-idee in mijn hoofd voor NaNoWriMo en heb ik allemaal creatieve ideeën voor mijn snailmail. Nu maar hopen dat dit zo blijft. Ik word er tot nu toe in elk geval erg gelukkig van.

7 reacties

 1. Vanessa

  Wat leuk, congrats! Ik ben momenteel een doodsaaie interim aan het doen, zoekend naar die illusieve droomjob 🙂 Ik heb 3 jaar ervaring als copywriter, maar zelfs daarmee is het niet makkelijk … Veel succes met je nieuwe carrièrehoofdstuk!

 2. Tina

  Oh oh zo herkenbaar. Maar wat leuk dat je de stap hebt gezet en lekker bezig bent met schrijven nu. Leuke site, Fiverr.. Kende ik nog niet! Ik was al benieuwd hoe jij aan je opdrachten komt enz. Heel veel plezier en succes met je nieuwe bedrijf Roxy 😀

  • Roxanne

   Goede site om mensen te leren kennen en ze kunnen jouw werk proberen zonder dat ze ergens aan vast zitten 🙂

 3. Petra

  Jaaa! Goed zo! Gefeliciteerd en op naar meer opdrachten. Als ik je ergens mee kan helpen bij het opstarten als ondernemer, laat het me maar weten hè meid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.