Margriet Winterfestival 2016

geplaatst in: Familie, Uitjes en Evenementen | 1

Het Margriet Winterfestival is van 18 t/m 24 november 2016 te bezoeken in de Jaarbeurs in Utrecht. Het was jaren geleden dat ik er voor het laatst geweest was en ik vond het tijd om weer eens te gaan. Ook deze keer ging ik er weer heen met mijn moeder. Het Margriet Winterfestival is in onze ogen namelijk zeer geschikt als moeder-dochter uitje.

Margriet winterfestival

De laatste keer dat we er waren heette het festival nog de Margriet Winterfair. De eerste keer dat we gingen vonden we het super, maar de keer er na viel het ons een beetje tegen. Wellicht was dat een reden om niet te gaan. Dit jaar zag het programma er anders uit. Niet alleen de naam was anders, maar het leek erop dat er ook andere veranderingen doorgevoerd waren. Zo zagen we naast optredens van artiesten ook ruimte voor auteurs, en er waren verschillende workshops ingepland. Het werd daarom tijd om dat eens met eigen ogen te gaan bekijken.

We bezochten het Margriet Winterfestival op vrijdagmiddag. We zouden samen gaan, maar op het laatste moment had ik geen oppas voor Marcel en ging hij toch gezellig met ons mee. Onze eerste indruk was positief. We kwamen binnen en we wisten eigenlijk niet waar we moesten kijken. Het zag er allereerst al veel groter en indrukwekkender uit dan de laatste keer dat wij geweest waren. Als eerste gingen we bij de stand van Sky Radio op de foto met de Kerstman. Super spannend natuurlijk voor de kleine, maar hij vond het leuk. Daarna besloten we ons rondje te beginnen in The World of Food. Daar stonden allerlei verschillende exposanten met eten, drinken, alcohol, snoep en nog veel meer. Je kon bijna alles proeven of bekijken en de meeste merken hadden ook wel een leuke beursaanbieding. Wij kochten een tas vol ontbijtkoek en verschillende soorten thee. Ook kreeg ik van Best for your friend (gratis) twee bakjes gestoomd vis/vlees mee voor mijn katten, zodat zij het konden proberen.

We liepen verder richting de grote hal. Hier vind je onder andere het Margriet Huis, waar de workshops plaats vinden en het Columnistencaf├ę. Ook is dit de plek waar verschillende auteurs langs komen om hun boeken te signeren. Wij kwamen vooral om te shoppen (zeker met Marcel, want die gaat echt niet even een uur wachten tot wij een potje in elkaar hebben geknutseld!) en liepen dus door richting de fashion en beauty standjes. We kochten verschillende producten van Weleda en dronken koffie. Marcel heeft nog even lekker rond gekropen, wat nogal vermakelijk was voor de andere bezoekers. Er was zelfs een dame die dacht dat ik mijn hond had meegenomen, maar die schrok zelf van haar opmerking. Ik kon er wel om lachen. Na de koffie vonden we nog een stand met hele mooie sjaals en we spraken met de mevrouw van de Brandwondenstichting over de verschrikkelijke gevolgen van een kopje thee dat omvalt. (Daar moet je dus niet aan denken!)

Uiteindelijk bekeken we ook het middelste gedeelte van het Winterfestival. Hier was een grote kerstmarkt, met allerlei geweldige spulletjes. Ik wilde van alles hebben, maar heb me uiteindelijk ingehouden. In plaats van verschillende schattige lampjes en dingetjes te kopen, trakteerden we onszelf maar op een Bieterbal. Die was erg lekker! Als laatste haalden we onze boodschappentas op bij de Scoupy stand. Ik kocht de kaartjes voor het Margriet Winterfestival met korting via Scoupy en we kregen hier ieder een tas met producten bij. Dat is natuurlijk altijd leuk.

Onze middag was snel voorbij. Ik weet niet of we uiteindelijk alles gezien hebben en ik weet zeker dat we nog veel meer hadden kunnen doen, maar de kleine man was moe en mijn voeten deden zeer van het rond sjokken dus we besloten richting huis te gaan. Wat mij betreft was het een geslaagd moeder-dochter uitje en ik denk dat we dit nog wel eens gaan herhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.