Manuscripta 2014

geplaatst in: Boeken en ander leesvoer | 7

Dit weekend blij ik even in de boekensfeer hangen. Hier ben ik vast niet de enige in. Na het boekenfestijn ging ik vanmiddag ook naar Manuscripta toe in de binnenstad van Utrecht. Het was voor mij de eerste keer dat ik er heen ging. Eerder kwam het er gewoon niet van, maar nu het zo dichtbij was, kon ik het natuurlijk niet overslaan. Dus ik trok vanmiddag mijn sneakers aan en wandelde naar de stad toe.

Manuscripta 2014 01Manuscripta werd dit jaar gecombineerd met het Utrechtse Uitfeest. Het was dus grotendeels buiten, aangevuld met een programma op verschillende locaties. Gelukkig was het mooi weer. De zon zorgde meteen voor een goede sfeer. Mijn eerste stop was Theater Kikker. Hier werd schrijfster Jill Mansell geïnterviewd en daar was ik wel benieuwd naar. Ik heb in het verleden een aantal boeken van haar gelezen en die vond ik erg leuk. Na het interview ben ik eigenlijk ook wel benieuwd naar de nieuwere boeken, dus de kans is groot dat ik daar eens naar op zoek ga. Als het even kan wel in het Engels deze keer. Bij Theater Kikker kwam ik Liz tegen, met wie ik de rest van de dag heb doorgebracht.

Manuscripta 2014 03Na het interview zijn we buiten gaan kijken op de schrijversmarkt en eigenlijk hebben we daar de rest van de middag rondgehangen. Hier kwamen we een aantal boekenbloggers tegen ‘in het wild’, zoals Emmy. Heel erg tof om die een keertje te ontmoeten. Natuurlijk waren er ook schrijvers en signeersessies. Nu heb ik zelf niet een hele tas met boeken meegesleept die kant op, want mijn tas was al zo zwaar, maar leuk was het wel. Ik werd er ergens wel een beetje verlegen van. Ik bedoel, wat een ander heeft met acteurs of zangers, dat heb ik met schrijvers. Dat zijn mijn rocksterren. Stiekem vroeg ik me ook wel een beetje af hoe het zou zijn om aan de andere kant te staan van zo’n stand.

Manuscripta 2014 02De verschillende uitgeverijen hadden ook nog allerlei leuke acties. Ik heb geen boeken gekocht, want dat had ik op het boekenfestijn al gedaan. Wel ‘won’ ik een boek met de kraskaartjes bij uitgeverij Ambo | Anthos. Verder had ik geen geluk bij de andere stands, maar naar huis gaan met een boek meer dan je van tevoren had is natuurlijk altijd een goede zaak voor een boekenwurm.

7 reacties

    • Roxanne

      Ik vind het uniek hoor, meestal zijn ze binnen te vinden natuurlijk met een boek en een kop thee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.