Mama Challenge: Me Time

geplaatst in: Mama | 5

Me Time, dat is echt een ding dat ik jaren lang ondergewaardeerd heb. Je hebt als mama veel minder tijd voor jezelf. Daar krijg je uiteraard (heel cliché) veel mooie dingen voor terug. De tijd die je uiteindelijk wel voor jezelf hebt, is opeens veel kostbaarder dan daarvoor en soms wat onvoorspelbaar qua tijdsduur. Ik heb me-time als de kleine man bij opa en oma is of als hij slaapt. Dat laatste doet hij niet altijd even regelmatig.

Uiteraard heb ik wel af en toe wat tijd voor mezelf. Als ik klaar ben met (of geen zin meer heb in) alles wat ik nog moet, dan heb ik wel een lijstje van dingen die ik fijn vind om te doen.

Brieven schrijven

Het is heerlijk om te schrijven. Ik heb soms ook het idee dat het schrijven van brieven me veel inzichten geeft. Daarnaast is het ook erg gezellig om leuke post te ontvangen. Sinds ik Marcel heb, heb ik minder tijd om brieven te schrijven. Dat betekent natuurlijk niet dat ik ermee wil stoppen.


Boeken lezen

Lezen is heerlijk. Ik lees vooral graag (young adult) series, omdat deze boeken je mee nemen naar een andere wereld. Lezen kan erg ontspannend zijn. Ik heb er minder tijd voor, maar probeer er zeker tijd voor vrij te maken. Wat is er nu fijner dan op een zonnige dag van je tuin te genieten met een goed boek?


Series kijken en Netflixen

De meeste films en series kijk ik samen met Pel, maar er zijn ook dingen die we apart van elkaar kijken. Een voorbeeld hiervan is Grey’s Anatomy. Hij zou wel mee kijken, maar het hoeft niet. Als ik alleen ben, kijk ik het liefst drama films en series.

Ben je benieuwd hoe andere moeders de tijd voor zichzelf invullen? Lees dan ook eens de #mamachallenge blogs van Meike, FleurEmmy, Mahwish en Ilse.

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.