Maandoverzicht oktober 2021

geplaatst in: Maandoverzicht | 0

Oktober is werkelijk voorbij gevlogen! We hebben niet eens veel bijzonders gedaan, maar het leek wel alsof ik twee keer met mijn ogen knipperde en dat de maand toen alweer voorbij was. We begonnen de maand met de verjaardag van ons neefje Sam die 2 geworden is. Gezellig om weer eens met z’n allen bij elkaar te kunnen zijn. En de appeltaart van mijn vader is altijd een goed idee.

Espen kreeg Puk mee naar huis om een weekje bij ons te komen logeren. We mochten foto’s maken en leuke dingen doen met Puk en er zat een schriftje bij waar we alle avonturen in vast konden leggen. Dan moet je dus niet bij mijn kind zijn. Espen vond er niks aan. Ik heb maar wat dingen in scène gezet. Op deze foto was Espen aan het voorlezen aan zijn Dikkie Dik knuffel. Hij had namelijk een nieuw Dikkie Dik boek gekregen, omdat het kinderboekenweek was. Puk keek mee over zijn schouder.

Het was behoorlijk herfstig afgelopen maand, dus ik ben een paar keer met Espen naar Monkey Town geweest. Hij kan zich daar echt heerlijk zelf vermaken en zo heb ik tijd om wat dingen te regelen en wat te werken aan mijn websites. Kind blij, mama blij, dus dat is een hele goede deal. Ik snap alleen niet zo goed dat kinderen altijd de ballen uit de ballenbak halen om ze vervolgens op de trampoline te leggen. Dat lijken veel kinderen leuk te vinden. 

Voor de herfstvakantie ben ik met de klas van Espen mee geweest naar het ‘bos’, oftewel het Mauritspark in De Meern. Hier hadden de juffen een kabouterspeurtocht uitgezet voor de peuters. Het was een gezellige wandeling en het was leuk om zijn klasgenootjes en de andere ouders eens te zien en spreken.

In de herfstvakantie hebben we het heel rustig aan gedaan. Groep 3 is ontzettend intens en Marcel moet nog steeds wennen. Niet aan de leerstof, want daar gaat hij als een speer doorheen, maar het vraagt wel heel veel van zijn energielevel. Wij merken dat hij snel vermoeid is en emotioneel reageert. Ik hoor van andere moeders dat dit tot de kerstvakantie duurt. Voor nu hebben we hem dus veel rust gegeven. Af en toe is het wel lekker om naar buiten te gaan. Daarom hebben we lekker in het bos gewandeld en walnoten geraapt met de jongens. Dat vonden ze erg leuk om te doen.

Espen is de laatste tijd heel actief aan het spelen met de houten treinbaan. Hij wilde graag wat nieuwe onderdelen kopen voor zijn treinen. Ik kreeg van mijn moeder de tip om eens bij speelgoedwinkel Pinokkio te kijken in Utrecht centrum. Dat was een paradijs voor Espen. Hij heeft lekker staan spelen met de treinbaan daar en kocht daarna een kruispunt en een stationnetje voor thuis. Eigenlijk wil hij ook de metro tunnels nog hebben, dus misschien gaan we binnenkort nog wel een keer terug. Hij heeft tenslotte nog wat verjaardagsgeld over.

Marcel ging met zijn klas een ochtendje naar een geitenboerderij toe. De boer en boerin vertelden verhalen, wilden al hun vragen beantwoorden en ze hadden leuke opdrachten voor de kinderen klaar staan. Ik ben mee geweest om te rijden en een groepje te begeleiden in het maken van de opdrachten. Het was erg leuk en leerzaam voor de kinderen. Marcel is dol op dieren. De opdrachten vond hij niet allemaal even leuk, maar helpen in de stallen en kletsen met de boer was wel een hit.

Het laatste weekend van de maand waren de kinderen allebei bij opa en oma. Pel en ik hebben eens de tijd genomen om lekker te winkelen in de stad. Ik ging even lekker los bij Sostrene Grene, Flying Tiger en de boekwinkel. Daarna had ik opeens een idee voor de slaapkamer. Ik ruimde de kast op (daar lag echt een heleboel meuk op) en maakte een mooi hoekje voor mijn Desert Mist diffuser. Dat wordt lekker slapen!

En zo rollen we november alweer in. De maand waarin alle feestgekte weer los gaat barsten, maar ook de maand dat we alweer één jaar getrouwd zijn. We willen dit graag vieren met een etentje met de mensen die bij onze bruiloft waren. Vorig jaar kon dat etentje op het laatste moment niet doorgaan, omdat de coronamaatregelen roet in het eten gooiden. Dit jaar zal het waarschijnlijk weer spannend worden. Duimen jullie mee dat het door kan gaan en dat wij de liefde mogen vieren met de mensen om ons heen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.