Maandoverzicht juli 2019

geplaatst in: Maandoverzicht | 0

Juli is een maand die voor anderen in het teken staat van de zomervakantie. Wij zijn al op vakantie geweest en Marcel heeft dit jaar geen officiële vakantie, maar het was natuurlijk wel prachtig weer deze maand.

Aan het begin van de maand had ik met Marcel een afspraak op het ontwikkelingsspreekuur van de kinderarts. Zij kijkt mee of hij het lichamelijk allemaal goed doet en of er nog dingen zijn waar ze vanuit het ziekenhuis mee kunnen helpen. Marcel is nog steeds zo gezond als een vis, maar ze was het wel met me eens dat het niet duidelijk is of de lactose nu het enige is waar Marcel last van heeft qua voeding. Dit wil ik nog wel een keer laten uitzoeken. Ook word hij bijna vier en omdat hij pufjes gebruikt, wil ze een keer goed naar zijn longen laten kijken. Voor de rest hebben we op dit gebied gelukkig geen zorgen, want hij groeit hartstikke goed.

Vorige maand hadden mijn ouders gevraagd of ze Espen mee mochten nemen naar het zwembad. Het zag er hartstikke gezellig uit. Ik vind het altijd een beetje ‘gedoe’ om te gaan zwemmen met twee kleintjes, dus we gaan nooit naar het zwembad. Nu vond ik het er leuk uit zien en ik ben in juli nog twee keer mee gegaan samen met Espen. Hij was echt nergens bang voor en heeft ontzettend genoten van het spelen in het water. We gingen naar het zwembad in Driebergen. Hier kwamen we vroeger toen ik klein was al en zo af en toe ga ik er nog eens naar terug. Het blijft een fijne plek om te zwemmen.

Het afgelopen jaar lukte het ons wel om af en toe naar de bioscoop te gaan, maar dit was meestal overdag. Dit keer hadden we een avond voor onszelf, zonder kinderen en we hadden dus tijd voor een echte datenight. We hebben samen iets gegeten in de stad en zijn daarna naar Spiderman, far from home geweest in Kinepolis in Utrecht.

Ik vond het tijd worden om de woonkamer langzaam aan te gaan pakken. Via Marktplaats vond ik een dressoir om een hoop spullen in op te bergen. Daarnaast konden we meteen een belofte inlossen. Marcel en Pel wilden graag vissen en die kwamen er. Dit was het begin van een nieuwe hobby. De mannen zijn nogal druk met het inrichten en uitbreiden van hun nano-aquarium. Ondertussen is er nog genoeg om op te ruimen. We hebben ook een nieuw vloerkleed en wat andere nieuwe spullen. Ik wil nog heel graag (nieuwe) gordijnen in de woonkamer en een staande lamp, maar voor nu ben ik al wel tevreden met het begin.

Deze maand was er voor Ingress spelers een NL1331 meeting in Utrecht. Dit houdt simpelweg in dat er een borrel wordt georganiseerd waar beide teams bij aanwezig zijn en er komt een busje langs van Niantic om het officieel te maken. Het event werd georganiseerd bij de Werkspoorkathedraal van brouwerij De Leckere en dat is best een pareltje qua locatie. Ik wist helemaal niet dat het daar zat. Het was die avond ook prachtig weer, dus we hebben heerlijk buiten staan kletsen. We hadden die avond voor het eerst een oppas voor beide kinderen en ik vond het best spannend hoe dat zou gaan. Marcel vond het hartstikke leuk en is lief gaan slapen. Sterker nog, hij heeft daarna nog een paar keer gevraagd wanneer ze terug komt. Dat lijkt me een goed teken.

Vroeger gingen we nog wel eens samen uit eten en ook toen Marcel klein was, lukte dat wel. Marcel is nu echt op zo’n leeftijd dat hij geen twee tellen op zijn stoel kan zitten, dus die doen we daar geen plezier mee op dit moment. Wie weet komt het later wel. Met Espen kan het op sommige momenten nog wel. Zo lang er eten of drinken voor zijn neus staat, is hij nog best zoet. Zo kwamen we deze maand uit bij restaurant Alan & Pim’s in Leidsche Rijn Centrum. Hier hebben ze onder andere heerlijke gegrilde kippetjes en lekkere speciaalbiertjes. Ik koos voor een provencaals gekruide kip en een glas rosé. Ze hebben heerlijke kindermenu’s, maar Espen wilde eigenlijk liever mee eten met mijn kip. Gelukkig is ook dat mogelijk, want voor de kleinsten kun je een ‘boefjesmenu’ bestellen en dan krijgen ze een leeg bordje en bestek, zodat ze mee kunnen eten met de rest van het gezelschap.

Dat het zomer was, hebben we geweten deze maand. Je hoort mij niet klagen, want ik heb echt liever zon dan kou en regen, maar als ik dan toch mocht kiezen, dan zou een temperatuur onder de 30 graden wel prettig zijn. Voor de jongens maakte het niet veel uit. Die vermaakten zich prima met water en Marcel vond het fijn dat hij onbeperkt waterijsjes (vrieslollies) mocht eten. Ik liet mezelf af en toe even nat spuiten en zo hebben we de warmste dagen wel overleefd met elkaar.

Bij warme dagen denken we in ons land al snel aan lekker barbecueën. Dit gingen we inderdaad doen bij mijn ouders op de camping. Hoewel het vroeger iets leuks was waarbij je kon relaxen, vind ik het met kinderen iets meer gedoe. Zeker omdat zo’n hete barbecue nogal een aantrekkingskracht heeft op kleintjes. We hebben erg lekker gegeten, een wijntje gedronken en de kinderen hebben fijn met elkaar gespeeld op het autokleed. Op dit soort dagen kijk ik toch wel uit naar de dag dat ze net iets ouder zijn, dat we zelf weer iets meer kunnen genieten en iets minder hoeven regelen.

De laatste zaterdag van deze maand ging ik naar de Tweet Up in Almere. We spraken af bij de Bierfabriek. Een aantal tweeps had daar een kamer geboekt, maar ik ging heen en weer reizen. Van tevoren kende ik nog niemand in het echt, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was een hele gezellige club mensen en ik had het niet willen missen. We hebben er heerlijk gekletst, gedronken en gegeten. Het is zeker voor herhaling vatbaar. En ja, ik dronk wijn in een biercafé, so what?

De maand juli is ondertussen alweer voorbij en het is tijd om vooruit te blikken op augustus. We gaan niet op vakantie, maar hebben wel wat leuke dingen om naar uit te kijken. Zo wordt Marcel alweer vier jaar en ga ik samen met hem naar het theater. Wat we verder gaan doen, lezen jullie volgende maand.

Ik las de volgende boeken

  • Verraad (De Royals #2) – Erin Watt
  • Mag ik even iets tegen je aanhouden – Japke-d. Bouma
  • The Last Widow – Karin Slaughter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.