Maandoverzicht januari 2021

geplaatst in: Maandoverzicht | 4

Voor het eerst in jaren hoorde ik om me heen weinig over goede voornemens en spannende plannen voor het nieuwe jaar. De maand januari liet ook al meteen zien dat 2020 voorbij is, maar dat dit niet betekent dat we de ellende achter ons kunnen laten. Laten we het vooral even niet hebben over corona en politiek geneuzel in binnen- en buitenland, maar eens kijken naar wat er wél leuk was in januari. We konden door de lockdown niet veel doen, maar dat neemt niet weg dat ik nog steeds veel foto’s heb gemaakt.

Op 2 januari reden we naar Scheveningen. Niet voor een nieuwjaarsduik, maar om even uit te waaien op het strand. We hadden emmers en schepjes meegenomen, zodat de jongens een beetje konden graven, maar dat werkte niet zo goed. Espen wilde dolgraag het water in, dus daar konden we non-stop achteraan rennen. Ook was het echt ijskoud. We zijn dus niet lang op het strand gebleven. Wel reden we nog even langs Simonis aan de haven voor een visje voor de terugweg.

Op 10 januari vierde ik mijn 37e verjaardag. In 2020 vierde ik mijn verjaardag helemaal niet en toen kwam er ook niemand langs met cadeautjes. Dit jaar mocht ik het niet uitgebreid vieren, maar kwamen er toch mensen langs de deur met cadeautjes. Ik haalde dus meer taart dan anders en kon uitdelen. ’s Middags kwamen de buurjongens nog Mario Kart spelen. Ik voelde me eigenlijk meer jarig dan in 2020.
Toen we in dit huis kwamen wonen, hadden we een bad in de badkamer. In 2017 werd de badkamer verbouwd en vanaf dat moment hadden we een inloopdouche. Op zich is dat prima, maar als het zo koud is, dan mis ik het bad wel. Daarom kochten we deze maand een opblaasbaar bad van Tubble, wat we in de douche kunnen zetten. Ik ben inmiddels twee keer in bad geweest en de mannen hebben hem ook al getest. We zijn er blij mee.

Marcel is gek op Lego, maar in de woonkamer staat ook een grote bak Duplo. Laatst vond hij de Duplo Avengers poppetjes en hij besloot een hoofdkwartier voor ze te bouwen. Daar moest natuurlijk wel een leuke speeltuin naast. Onze Brickmaster vindt het allerleukst om zelf dingen te verzinnen, dus voortaan kopen we geen grote, dure sets meer voor hem.

Eigenlijk wilden we onze bank pas vervangen als de jongens wat ouder zouden zijn, maar het werd nu toch tijd. De oude bank werd steeds slechter en eigenlijk had deze ook niet genoeg zitruimte voor ons vieren. In november hadden Pel en ik al een keer banken getest in de Ikea en daarom konden we nu online een nieuwe bank bestellen. Ik ben er blij mee. Deze vierzitsbank zorgt voor een knus hoekje in de woonkamer én we kunnen er met z’n vieren languit op hangen.

Het thuisonderwijs is hier in huis grotendeels gestaakt. Marcel mag sinds drie weken af en toe een dagdeel naar de noodopvang en daar maakt hij ook zijn werkbladen. Voor de rest heeft hij elke ochtend een half uurtje ‘les’ via Teams. Dat is een complete chaos met een kleuterklas, maar zijn juf doet haar best om elke dag leuke dingen te verzinnen die ze via het beeldscherm kunnen doen. Marcel vindt het niks, maar we hebben de afspraak gemaakt dat hij inlogt en mee doet zolang het gaat. De ene dag maakt hij het af, de andere dag drukt hij de klas weg en gaat wat anders doen. Zo weet de juf in elk geval dat het goed met hem gaat. Hij geeft er wel een eigen draai aan en neemt elke dag iets geks mee in de digitale les om de clown uit te hangen, zoals een zonnebril, een pet of speelgoed.

Espen is sinds december niet meer naar de peuterschool geweest en we hebben weinig contact gehad met zijn juf. Vorige week kregen we een berichtje dat we een tasje met knutselspullen op konden halen voor hem. Ik nam Espen mee, zodat hij zijn juffen ook even kon zien. Hij snapte niet dat we alleen iets op kwamen halen, dus hij rende naar binnen toe en trok zijn jas uit. Eenmaal weer buiten, wilde hij even blijven spelen op het plein. Ik kreeg hem bijna niet mee naar huis, dus ik denk dat hij de peuterspeelzaal erg mist.

Een paar maanden geleden schreef Pel de jongens in voor de knutselboxen van KiwiCo. Sindsdien ontvangen we elke maand een Kiwi Crate (5-8 jaar) voor Marcel en de Koala Crate (2-4 jaar) voor Espen. Bij de Koala Crate kun je woordjes oefenen en spelend leren aan de hand van een thema en daarnaast zit er ook een boekje in. Het enige nadeel is dat alles in het Engels is, maar dat maakt voor het spelen natuurlijk niet uit. De Kiwi Crate bevat spelletjes, knutselwerkjes en kleine experimenten die je samen met je kleuter kunt uitvoeren.

Het is alweer twee jaar geleden dat ik voor het laatst een oogmeting had gehad. Daarom maakte ik deze maand een afspraak. Mijn rechter oog is wat achteruit gegaan, dus ik heb ook meteen een nieuwe bril uitgezocht. Deze kan ik pas eind februari ophalen. Ik kan niet wachten!

Ik was niet de enige jarige in onze familie. Mijn neefje H. werd 4 jaar. Hij mocht het niet vieren, maar we konden ook niet even een cadeautje langs brengen bij de deur. Ze zaten namelijk in quarantaine vanwege een positieve coronatest. Dat was wel het toppunt van een coronaverjaardag. Zijn cadeautje hebben we opgestuurd als pakket en we hebben hem gefeliciteerd via videobellen. Een beetje gek, maar meer zat er voor nu niet in.

Ik las de volgende boeken:

 • Hashtag Hiernamaals – Vanessa Gerrits

4 reacties

  • Roxanne

   Ik ben 1,76 lang en niet mager… en voor mij is hij prima! 😀 Mijn man is iets langer dan ik en past er ook goed in. Hij is dieper dan het gemiddelde bad in een hotel ofzo, dus ik vind deze wel fijn.

 1. Emmy

  Ik dacht ook even voor een oogmeting te gaan, maar ging weg met een verwijzing naar de oogarts. Dat was even slikken!
  Wat fijn dat Espen even langs de peuterspeelzaal mocht. Bij ons geven ze alle kindjes elke week een pakketje mee (of brengen ze hem langs). Dat houdt ze wel bezig.
  Ik ben wel jaloers op het bad.. misschien koop ik hem ook als Lily uit haar badje is gegroeid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.