Maandoverzicht februari 2019

geplaatst in: Maandoverzicht | 0

Wat een maand hebben we weer achter de rug. We hadden sneeuw, storm en prachtig lenteweer. Wat het weer betreft was februari echt van alle markten thuis. Voor de rest was het voor ons weer een hele drukke maand met veel afspraken en andere activiteiten.

We vierden deze maand twee verjaardag. Mijn neefje is twee jaar geworden op 31 januari en dat vierden we in het weekend erna. Er was een prachtige taart met een uiltje erop en verder was het erg gezellig. Wij experimenteerden die dag een beetje met wat goed is voor Marcel, dus Pel en hij bleven maar even en gingen daarna alvast naar huis. Espen en ik zijn tot na het eten blijven hangen. Een hele verjaardag lijkt in ieder geval te druk voor Marcel, dus dat zit er op dit moment even niet in. Ook mijn moeder was jarig. Zij kwam samen met mijn vader naar ons toe om het te vieren. Ze bracht cake mee en we bestelden Chinees. Dat was gezellig en zo konden de jongens ook gewoon op tijd naar hun eigen bedje toe.

We gingen in februari een paar keer naar de Geertjes Hoeve om geitjes te knuffelen en te spelen. Espen heeft wel interesse in de geitjes, maar Marcel zit het liefst in de speeltuin. Ik vind de lammetjes zo schattig. Daar kan ik echt van genieten. We hebben wel gemerkt dat het bij mooi weer echt super druk is en dat is niet altijd even fijn.

Februari was een beetje een pech-maand. Het leek wel alsof alles kapot moest gaan. Zo namen we afscheid van de oude wasmachine en de oven ging stuk. Inmiddels hebben we een nieuwe wasmachine en ook een vaatwasser, maar de oven moeten we nog steeds vervangen. Dat is soms even schakelen, want je gebruikt hem vaker dan je denkt. Uiteraard bleek de afvoer van de vaatwasser verstopt en moest er een loodgieter langs komen om hier naar te kijken. Als je eenmaal in zo’n flow zit, dan lijkt het wel alsof er van alles tegelijk op je af komt. Ik hoop dat maart een betere maand wordt.

Op de peuterspeelzaal ging het nog altijd over ziek zijn, maar ook over emoties. Dit koppelt Marcel nu af en toe terug met vragen zoals ‘mama ben je nu boos?’ Ook hadden we een ouder avond waarbij we een workshop kregen over emoties bij peuters. Het was niet alleen maar serieus. Er werd ook Carnaval gevierd op de peuterspeelzaal. Marcel wilde verkleed als Max Verstappen en Bliksem McQueen, dus dat werd geregeld. Espen mocht mee als bijtje.

Marcel heeft deze maand zijn laatste speen weggegooid. Hij beet ze elke keer kapot en dat vond ik gevaarlijk. Hij mocht ze zelf weggooien en toen de laatste stuk was, hebben we ze gedag gezegd. Hij bleef wel veel behoefte hebben aan bijten, dus ik kocht een speciale bijtketting voor hem en als hij moe is, vindt hij dat erg fijn. Ook kreeg ik als tip om hem drinken te geven met een rietje en hem af en toe rauwkost te geven als tussendoortje zodat hij lekker kan kauwen. Dat laatste deden we al, want Marcel is gek op paprika en wortels. Bijten bleef een thema, want Espen kreeg twee tandjes.

Helaas kwamen we de maand niet door zonder zieke kinderen. Ze waren beide verkouden en Espen had uit het niets een aantal dagen 40 graden koorts. We hadden geen idee waar het vandaan kwam en ook de huisarts kon niets bijzonders vinden. Net toen Espen begon op te knappen, werd Marcel ziek. Hij kreeg de waterpokken en daar was hij flink beroerd van. Gelukkig is het ergste nu wel voorbij. Ik ben benieuwd of Espen ze nog gaat krijgen, maar die is tot nu toe vlekvrij.

De jongens zijn allebei flink gegroeid de afgelopen weken en het was dus tijd om te gaan winkelen. We gingen een dagje shoppen in Nijmegen en ik kocht wat dingen online. Ik moet eerlijk zeggen dat ik voor Marcel veel leuke dingen gevonden heb, maar dat ik het voor Espen een beetje moeilijk vind. Ik vind de meeste dingen niet leuk genoeg of ze hebben niet de goede maat hangen. Normaal gesproken shop ik veel bij Hema, H&M, Zeeman en C&A, maar daar kwam ik er nu niet echt uit. Het komt vast wel goed, maar ik moet nog even zoeken naar iets leuks voor hem. Gelukkig heeft Espen wel al een schattig Batman zomerjasje die hij gekregen heeft van een moeder op de peuterspeelzaal.

Na het carnaval begon de voorjaarsvakantie hier in de regio. Marcel is niet echt fan van vakantie, omdat hij dan uit zijn ritme raakt, maar het was nu wel even fijn dat hij kon uitzieken. Door de waterpokken kon hij ook niet zo goed slapen. Espen ging daarom twee nachtjes bij opa en oma logeren, zodat die geen last had van onze gebroken nachten. En ach, dan had hij opa en oma eens voor zichzelf. Dat is ook wel eens lekker. Toen Marcel een beetje begon op te knappen, namen we hem mee voor een wandeling bij kasteel de Haar. Het weer was gewoon te lekker om binnen te blijven.

Op maandag haalden we Espen weer op bij opa en oma. Het was nog steeds lekker weer dus in de middag liepen we naar het speeltuintje in de buurt. Toevallig was de buurvrouw er ook met haar vier kinderen. De middelste twee (een tweeling) zijn ook drie en de jongste is even oud als Espen. Marcel kon dus heerlijk samen spelen met haar kinderen en dat deed hij dan ook. Voor ik het wist, was er alweer een uur voorbij. Marcel was erg moe geworden van het buiten spelen, want die was nog niet helemaal fit.

Twee dagen later ging ook Marcel bij opa en oma logeren. Opa had zelfs vrij genomen, omdat Marcel vakantie had. Dat was leuk voor hem. Hij is met opa en oma naar Beekse Bergen geweest. Erg gaaf! Zwemmen zat er nog even niet in, want hoewel hij niet meer ziek is, zit hij nog wel onder de vlekjes en uitgedroogde waterpokken. Dat is geen fijne combinatie met zwembadwater.

Ik vond deze week eindelijk tijd om een afspraak te maken bij de opticien. Ik was eind november al bij de oogarts langs geweest, maar toen moest ik even wachten op het nieuwe jaar vanwege de vergoeding van de zorgverzekering. Uiteindelijk was ik het steeds aan het uitstellen, omdat ik zoveel andere dingen moest doen. Gisteren heeft ze de sterkte nog een keer nagemeten en ik heb een nieuwe bril uitgezocht. Ik mag hem over een paar weken ophalen. De sterkte is niet extreem veranderd, maar genoeg om er toch last van te hebben.

En zo is ook februari weer voorbij gevlogen. We hebben nog een paar dagen vakantie en daarna begint de drukte weer. In maart hebben we al wel een paar afspraken op de planning staan. We mogen onze nieuwe auto ophalen, Espen heeft de 11 maanden afspraak bij het consultatiebureau en we krijgen een rondleiding bij een kinderdagverblijf. Daarover later meer!

Ik las deze maand de volgende boeken

  • Ignite Me (Shatter Me #3) – Tahereh Mafi
  • Restore Me (Shatter Me #4) – Tahereh Mafi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.