Carnaval op de peuterspeelzaal

geplaatst in: Marcel | 0

Het is weer bijna tijd voor carnaval. Ik heb daar zelf helemaal niets mee en blijf het gevoel houden dat dit ‘onder de grote rivieren’ thuis hoort. Voor kinderen is het natuurlijk wel heel leuk om te verkleden en lekker gek te doen. Op de peuterspeelzaal vierden ze het carnaval twee weken eerder in verband met de voorjaarsvakantie dus wij hebben het feest al achter de rug.

De outfit

Ik heb veel schattige pakjes en onesies gezien, maar de keuze was aan Marcel zelf. Toen ik hem vroeg of hij zich wilde verkleden en wat hij dan wilde, was hij daar wel stellig in. Het moest iets met racen zijn. Hij twijfelde tussen Max Verstappen en Cars / Bliksem McQueen. Daar konden we wel iets mee. We hebben samen allerlei setjes bekeken en waren er vrij snel uit dat de rode overal met nummer 95 erop de winnaar was. Marcel vond alleen wel dat zijn eigen Cars pet mooier was dan de pet die bij het pak hoort, dus die wisselden we om. Hij was er super blij mee. (Toen hij hem een week van tevoren even mocht passen, wilde hij hem eigenlijk niet meer uittrekken en hij vroeg vervolgens elke dag om zijn Cars overal.)

Modeshow en de polonaise

Vandaag was het eindelijk zover. Marcel mocht zijn pak aan naar de peuterspeelzaal en hij was echt door het dolle heen. (Als dat maar goed zou komen!) Toen we aankwamen, viel het op dat er maar een paar kindjes helemaal verkleed waren. De andere kindjes vonden het eng of wilden er niet mee over straat. Het is ook wel spannend allemaal voor de hele kleintjes.

Toen de ouders weg waren, werd er druk geoefend op de modeshow en de polonaise. Bij het ophalen, mochten de ouders eerder komen zodat we de échte modeshow konden bekijken. Toen hadden de meeste kindjes zich wel verkleed. Marcel kon niet stil zitten en wilde meerdere keren over de rode loper heen racen. Geen idee van wie hij dat heeft, maar hij is absoluut niet verlegen. Als afsluiter deden we een polonaise.

Natuurlijk was ik er samen met Espen. Ik had voor hem een bijenpakje gekregen en die kon hij nog net aan, dus ik vond het wel leuk om hem ook te verkleden toen we Marcel gingen ophalen. Hij vond het allemaal prima. Marcel was blij dat zijn broertje ook verkleed was, dus dat was leuk. Uiteindelijk heeft Marcel een leuke ochtend gehad. Hij was wel doodmoe en compleet gesloopt, maar dat blije snoetje is goud waard. Gelukkig kan Marcel weer even bijkomen nu, want de voorjaarsvakantie is begonnen. De komende anderhalve week hoeft hij even niet naar de peuterspeelzaal en mag hij lekker doen waar hij zin in heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.