Maandoverzicht februari 2017

geplaatst in: Maandoverzicht | 0

Ik heb getwijfeld of ik een maandoverzicht wilde schrijven van februari 2017, omdat het niet zo’n hele leuke maand was. Ik heb december ook al overgeslagen. Daarom heb ik toch besloten om het wél te doen. Niet alles was naar en ach, het leven is niet altijd alleen maar leuk natuurlijk.

Leven en dood

In januari had ik op de valreep nog een leuk nieuwtje wat ik niet met jullie kon delen. Ik ben tante geworden! Mijn neefje werd op 31 januari geboren en omdat mijn broer nog bezig was mensen te bellen, wilde ik dat nieuws nog niet delen op mijn blog. De kleine man heet Hugo en moeder en baby maken het goed! Ik ben zo verliefd op dat kleine mannetje. Zondag heb ik nog even uitgebreid met hem geknuffeld. Wat kunnen baby’s je toch zen maken. Ik ben voor het eerst tante en ik had altijd al het gevoel dat het bijzonder zou zijn, maar het is nog mooier dan ik had verwacht.

Bij nieuw leven hoort op de één of andere manier ook altijd de dood. Zo ook deze keer. Drie dagen nadat Hugo geboren was, kregen we een telefoontje dat de opa van Pel overleden was. Hoewel het er aan zat te komen, was het toch nog sneller gegaan dan we verwacht hadden. Zo hadden we zo snel alweer de eerste uitvaart van het jaar. Van mij had dat nog wel even mogen duren, maar helaas heb je dat niet altijd voor het zeggen.

Ziekenboeg

Daarna begon het gekwakkel weer. In december was Marcel al een paar weken ziek geweest, maar toen hadden wij er zelf weinig last van. Nu begon het weer van voor af aan. Zijn oortjes en keel waren weer rood, hij was strontverkouden en de hele dag aan het hoesten. Het was echt heel sneu, maar meer dan goed voor hem zorgen en uit laten zieken konden we niet doen. Het was een rottig virus. We zijn wel een aantal keer met hem bij de huisarts geweest, maar het virus sloeg niet over op zijn longen dus hij moest er op eigen kracht vanaf zien te komen. Dat lukte gelukkig ook. Helaas niet zonder eerst zijn oma, moeder en vader aan te steken. Ook wij begonnen te snotteren en ik kreeg ook echt een flink virus te pakken. Bij mij kwam het wat harder binnen. Marcel is een paar dagen gaan logeren, zodat ik uit kon zieken, maar helaas sloeg het virus bij mij wel op mijn longen en moest ik nog hoesten.

Het medische gedoe was nog niet over. Ik had in februari ook een controle afspraak bij een internist in het Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn. Dat was in principe gewoon een controle vanwege mijn gastric bypass, dus niks spannends of bijzonders. Mijn bloeddruk is in orde, mijn gewicht is stabiel (maar nog wel te hoog) en hij heeft bloed laten prikken. Hier krijg ik volgende week telefonisch de uitslag van.

Waren er dan helemaal geen leuke dingen in februari? Ja wel hoor. Ik zal nog even proberen om een paar leuke dingen op een rijtje te zetten voor jullie.

  • Ik schreef me in voor de vierde editie van Echte Post Is Cool. Hier zal ik in maart meer over schrijven, als ik mijn pakketje ontvangen heb. Ik ben zelf al lekker aan het knutselen en shoppen voor mijn swapmaatje.
  • Onze huizenjacht ging verder. We hebben een optie op de woning in Vleuten die we in januari bekeken hebben. Duimen jullie nog even voor ons dat het door kan gaan?
  • Marcel werd anderhalf. Dat hebben we niet gevierd, maar ik vond het zelf wel een bijzondere mijlpaal.

Qua lezen en films was het ook niet veel. Toen ik ziek was, kon ik me niet concentreren. Met hoestbuiten naar de bioscoop leek me ook niet erg sociaal. Dat komt dus in maart wel weer. Of maart een leukere maand wordt? Ik hoop het wel, maar op dit moment weet ik even niets zeker…

*****

Ik las de volgende boeken

  • Password – Mirjam Mous

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.