Maandoverzicht augustus 2017

geplaatst in: Maandoverzicht | 1

Augustus 2017 was voor ons zowel een leuke als een spannende maand. Het was de maand waarin onze kleine man twee werd, maar er speelde meer. Op mijn blog was het hierdoor net even wat stiller dan anders, maar dat gaat vanaf nu weer helemaal goed komen.

Spannend nieuws

Inmiddels hebben de meeste mensen al gelezen dat ik (weer) zwanger ben. Dat is natuurlijk geweldig nieuws, maar ik vond het vooral spannend. De miskraam van eerder dit jaar zit nog vers in ons geheugen. Op 25 juli had ik een positieve test in mijn handen. Dat had ik eerlijk gezegd niet aan zien komen, maar het was een hele dikke, positieve streep. Een goed begin, vond ik zelf. Omdat mijn cyclus anders was dan voor de miskraam, mocht ik een week later al langs komen, zodat ze de termijn alvast konden bepalen. Ik had op 2 augustus de eerste echo en was toen ongeveer 5 weken zwanger. Bij 7 en 8 weken ben ik terug geweest op controle. Beide keren zagen we een mooi kloppend hartje. Volgende week krijgen we de eerste ‘echte’ termijnecho. Ik zou dan 10 weken zwanger moeten zijn, maar die dag gaan ze echt goed meten wat de uitgerekende datum zal worden. Zelf kom ik nu uit op 3 april 2018. Bij Marcel verschoof dit uiteindelijk 1 dag, dus ik verwacht nu ook niet zoveel gekkigheid. De echo’s klopte qua grootte steeds bij de termijn nu.

Pokémon Go

Ik speel na ruim een jaar nog altijd Pokémon Go. Sterker nog, ik ben de laatste tijd weer veel fanatieker dan daarvoor. De nieuwe features maken het spel nog leuker. Zo is het battle/gym systeem veranderd en kon je afgelopen maand Legendary en Regionale Pokémon vangen. Voor de legendaries kun je mee doen met een raid battle, die je niet in je eentje kunt doen. Eerst dacht ik dat dit nooit zou lukken, maar ik kwam er al snel achter dat er in Utrecht en Vleuten verschillende Pokémon Go app groepen bestaan. Zo is het gemakkelijk om met elkaar af te spreken en samen te spelen. Dat maakt het spel meteen weer een stuk socialer. Ik heb op deze manier een heleboel mensen leren kennen die hier in de buurt wonen. Ook al zijn we geen beste vrienden, ik vind het prettig dat ik nu wat namen en gezichten ken in de buurt en dat ik af en toe ‘hoi’ kan zeggen als ik naar de winkels loop. Daarnaast lukte het me om Articuno (3x), Moltres, Zapdos (2x) en Lugia te bemachtigen. Daarnaast heb ik in Almere en Amstelveen een aantal keer Kangashkan en Unown gevonden. Al met al dus een hele goede maand voor het spel.


Marcel werd twee en dat hebben we gevierd met vrienden en familie. Op vrijdag waren we lekker met z’n drietjes en hebben we lekker buiten gespeeld bij Geertje’s Hoeve en daarna niet zoveel gedaan. Op zaterdag bezochten we de open dag van de brandweer  in Driebergen-Rijsenburg, waar Marcel hele grote brandweerwagens in het echt zag en een nep brand mocht blussen met de hulp van een echte brandweerman. Op zondag hadden we een feestje bij ons thuis. Het was heerlijk weer en we konden lekker in de tuin zitten. We sloten het weekend af met een barbecue.

Augustus was verder echt een maand met een lach en een traan. De tranen waren vooral voor onze Kitty. Na bijna vier jaar moesten we afscheid nemen van onze poes. Kitty was eigenlijk al ziek toen we haar in 2013 uit het asiel haalden, maar tot nu toe konden we haar steeds weer oplappen met medicatie. Deze keer lukte dat helaas niet en ik moest de beslissing nemen om haar te laten gaan. We hebben haar een mooi plekje gegeven in onze achtertuin. Ik heb Bella al een paar keer zien slapen op de steen die we op het poezengraf hebben gelegd. Ook vliegt er steeds een vlindertje bij. (Nu heb ik het vermoeden dat die vlinder een middelvinger opsteekt, want Kitty ving altijd vlinders en vrat ze dan in één hap op.)

Het wordt geen lang overzicht deze maand. Ik heb weinig films gekeken en niet veel gelezen. Het grootste deel van mijn vrije tijd heb ik namelijk geprobeerd om een beetje uit te rusten of te slapen. Hopelijk krijg ik in de loop van volgende maand weer wat energie. Dat eerste trimester van de zwangerschap is doorgaans niet zo heel erg bevorderlijk voor je energielevel.

Ik las de volgende boeken

 • Ghost Town (Morganville Vampires #9) – Rachel Caine

Ik keek deze films in de bioscoop

 • Valerian and the City of a Thousand Planets
 • Girls Night Out

 1. Daisy Kroon

  Oooh wat vervelend dat je afscheid hebt moeten nemen van Kitty… Heel toevallig heette mijn poes ook Kitty… (zij is een aantal jaar geleden overleden, 18 geworden dus een hele mooie leeftijd).

  En verder gefeliciteerd en gefeliciteerd! Zowel met Marcel als je zwangerschap! Echt superleuk!
  Ik heb ook een tijdje Pokemon gespeeld (na de rage, ik loop meestal beetje achter) maar nu al een poosje niet meer, heb de nieuwe functies nog niet gezien dus gaat nu wel beetje kriebelen haha.
  Daisy Kroon recently posted…En toen werd het stil…My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.