Lavendel en andere planten

geplaatst in: Thuis | 11

IMG_0925[1]IMG_0932[1]

Vorige week schreef ik dat ik mijn balkon weer had schoongemaakt, maar dat het na vijf jaar nog best een saaie plek was. Toen mijn schoonmoeder zag hoe kaal het was, stuurde ze me een berichtje dat ze ons geld zou geven voor wat bloemetjes. Hartstikke lief natuurlijk! Met het geld op zak gingen we op weg naar het tuincentrum. Daar kochten we een mooie, groene pot en een lavendelplant. Ik was er helemaal blij mee en ging meteen buiten zitten. De katten kwamen er ook bij zitten, want die waren wel nieuwsgierig naar dat ding wat opeens op tafel stond.

Later deze week verkocht H. wat spulletjes via Marktplaats. Het geld wilde hij graag investeren in het balkon, omdat hij gezien had dat ik er nu vaker ging zitten. We vonden grijze plantenbakken voor een redelijke prijs en kochten vrolijke plantjes bij het tuincentrum. Er volgde nog een klein drama met het vinden van de juiste haken voor aan ons balkon (wie maakt die rand dan ook zo breed?), maar ze hangen.

Bloemen op het balkonOp zonnige dagen kan ik nu lekker lezen in de zon of in de schaduw (we hebben tenslotte twee balkonnetjes en daarmee eigenlijk de hele dag zon) en ’s avonds kunnen we buiten eten als we dat willen. Ik ben blij met mijn vrolijke balkon en begrijp nu eigenlijk niet meer waarom ik dit niet eerder heb gedaan!

11 reacties

 1. Zina

  Een balkon ziet er meteen heel anders uit als er bloemen staat, heel gezellig! Hebben je katten eigenlijk nooit de neiging om van het balkon te springen of op die rand te gaan lopen?

  • Roxanne

   De katten lopen wel eens op de rand en Flaco is er 1 keer afgesprongen, maar dat heeft ie daarna nooit meer gedaan dus dat gaat eigenlijk wel goed. Ze gaan op tafel liggen of op een tuinstoel en dan vinden ze het best.

 2. Sanne

  Het ziet er echt supergezellig uit! Ik zou er bijna aan willen schuiven om gezellig te gaan schrijven…

  • Roxanne

   Het is een eindje reizen ja, maar het is heerlijk want je zit er op het heetst van de dag lekker in de schaduw maar wel uit de wind 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.