Koningsdag 2018

geplaatst in: Uitjes en Evenementen | 1

Vandaag vierden wij voor het eerst Koningsdag in Vleuten. Gisteren zocht ik even op waar we moesten zijn en Google kon me vertellen dat er eigenlijk overal wel iets te doen is in Vleuten-De Meern en Leidsche Rijn. Bijna elke winkelcentrum heeft een eigen vrijmarkt. Wij besloten om zowel bij Vleuterweide als in het dorp in Vleuten te gaan kijken. Wat we voor het eerst niet deden was de stad in tijdens Koningsnacht. Voorheen was de vrijmarkt van Utrecht centrum op loopafstand van ons huis, maar nu we in Vleuten wonen niet meer. Ik wilde de jongens niet ’s avonds nog meeslepen de stad in, omdat het daar enorm druk is en de muziek vaak hard staat. De avond voor Koningsdag zaten we dus lekker op onze eigen bank series te kijken. Ook prima.

Qua kleding deden we vandaag aan subtiel oranje. Marcel had zijn Koningsdag shirt nog van vorig jaar en die paste nog, maar daar zag je weinig van, omdat hij er een vest overheen droeg. Gelukkig had hij ook een oranje PAW Patrol pet gekocht, zodat je toch niets iets van oranje zag in zijn outfit. Voor Espen had ik geen oranje kleding gekocht, omdat ik geen flauw idee had welke maat hij zou dragen nu. Wel had ik oranje / koningsdag slabbetjes gekocht.

We bezochten dus twee vrijmarkten vandaag. Daar hebben we aardig wat leuke dingen gevonden. Zowel voor de jongens als voor onszelf. We gingen zonder speciale wensenlijst, maar er is altijd wel iets leuks te vinden. Zeker voor kinderen.

Marcel’s aandacht ging vooral uit naar auto’s en garage’s. We hebben al veel auto’s, maar hij heeft geen garage. Pel heeft de hele dag alle garages bekeken en is uiteindelijk vlak voor het einde van de vrijmarkt terug gegaan om de garage te kopen die hij het liefst wilde hebben.

Marcel begint interesse te krijgen in grotere puzzels. Toen ik de houten brandweerpuzzel zag, wilde ik die meteen hebben. We hebben een heleboel andere mooie puzzels gezien, maar kozen voor de afbeelding van Paw Patrol, omdat hij daar momenteel erg dol op is. Deze puzzel is wellicht nog wat moeilijk, met 24 stukjes, maar dat leert hij wel.

Marcel stond op een gegeven moment bij een kraampje te kijken naar wat ze hadden en had blijkbaar contact gemaakt met de mevrouw die erbij hoorde. Ze vroeg me of hij een stapel met dierenboekjes mee wilde nemen, want anders bleef ze er mee zitten en ze deed er niets meer mee. Marcel stond te stralen. Ze zijn helemaal stuk gelezen, omdat haar kinderen er zo dol op waren. Ik ben benieuwd of onze jongens de verhaaltjes ook leuk gaan vinden. Marcel is dol op boekjes, dus dat komt wel goed.

Verder hebben we nog een heleboel dvd’s en blu-rays meegenomen van de vrijmarkt. Voor Marcel kochten we ’s morgens al 8 stuks van onder andere Thomas, Planes en Winnie de Poeh en in de middag vonden we nog een blu-ray van Cars. Hij kan weer even vooruit.

Pel en ik vonden ook nog wat leuke films en series voor onszelf, waaronder een paar dingen die we al wel gezien hebben, maar nog niet in onze eigen collectie hebben. Misschien wordt het toch eens tijd om wat kasten te kopen voor op zolder, zodat we alles een plek kunnen geven.

Zelf vind ik het vooral heel gaaf dat Pel twee seizoenen van Grey’s Anatomy voor mij vond. Ik heb de eerste 9 seizoenen wel in de kast staan, maar ben daarna gestopt met kopen, omdat ze zo duur zijn. Nu kan ik seizoen 10 en 11 ook aan mijn verzameling toevoegen.

We hebben op beide markten maar eventjes rond gelopen. Espen sliep lekker in de wagen, maar Marcel was al snel moe en een beetje overprikkeld. We probeerden nog even een pauze in te lassen met patatjes (en een flesje melk), maar hij kon bijna niet meer op zijn kleine beentjes staan. Marcel moet nog erg wennen aan het feit dat hij nu de grote broer is. Hij wil niet meer in de buggy zitten, maar de hele dag lopen lukt hem ook niet. Dat komt ook allemaal wel. Voor nu zijn we gewoon lekker terug naar huis gegaan. Daar kon Marcel lekker spelen met zijn nieuwe speelgoed en wij ploften op de bank. We hadden ook geen zin meer om te koken en bestelden sushi om deze dag af te sluiten.

Hoe was Koningsdag 2018 voor jullie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.