Kodak Mini 2 foto printer

geplaatst in: Internet & Technologie | 1

Al jaren wil ik graag een foto printer hebben die je kunt koppelen aan je smartphone. Dit leek me super handig op vakantie, voor het journalen of als ik iets wil meesturen met mijn snailmail. Vorig jaar mocht ik de HP Sprocket lenen van mijn schoonmoeder. Ik vond het super handig voor de reisjournal die ik bijhoud voor de jongens, maar was niet helemaal tevreden over de kwaliteit van de foto’s. Toen ik er zelf eentje wilde aanschaffen, heb ik veel reviews gelezen. Uiteindelijk koos ik voor de Kodak Mini 2. Deze vakantie heb ik hem getest.

Toen mijn mini printer binnen kwam, wilde ik hem meteen testen. Ik zocht de Kodak app ‘Mini Shot’ op in de App Store en hoopte dat ik de printer meteen kon verbinden met mijn iPhone XR. De printer zoekt standaard naar een wifi verbinding, maar ik wilde hem via bluetooth gebruiken en moest dus even zoeken hoe dit moest. Het is niet moeilijk, maar je moet wel telkens opnieuw verbinden. Als je ook maar een paar minuten niets doet, is de verbinding meteen weer verbroken en moet je opnieuw verbinden via de instellingen van je telefoon.

Als je telefoon en printer met elkaar verbonden zijn, is het printen een fluitje van een cent. Je selecteert de foto die je wilt printen, past die eventueel wat aan of voegt er iets aan toe. Daarna druk je op afdrukken en komt je foto eruit. De foto’s zijn 54 x 86 mm groot. De Kodak Mini 2 maakt gebruik van de 4Pass / D2T2 printtechniek. De foto wordt echt in vier lagen geprint en dit zie je gebeuren. Zo worden achtereenvolgend de kleuren geel, magenta en cyaan geprint, gevolgd door een laag folie. Daarna is je foto klaar om te gebruiken.

Ik ben blij met de kwaliteit van de foto’s, maar heb ook wel wat puntjes van kritiek. Ik vond zelf dat de batterij erg snel leeg gaat. Een cartridge bevat 10 vellen om een foto op te printen en na deze 10 foto’s is niet alleen je cartridge leeg, maar ook de batterij. Alsof Kodak er vanuit gaat dat je maar één of twee foto’s per keer wilt printen of dat je altijd in de buurt bent van een stopcontact. Dat kan onderweg wel lastig zijn. Verder vond ik het bij de HP Sprocket handig dat de foto’s al op een sticker geprint waren, zodat je ze direct ergens op kon plakken. Hier moest ik alsnog dubbelzijdig plakband of lijm bij de hand houden om de foto’s in ons reisjournal te plakken.

Het eindoordeel is simpel. Ik verkies de kwaliteit van de foto’s zelf boven alle andere eigenschappen van de printer. Wat dat betreft ben ik erg blij met mijn nieuwe speeltje. Deze gaat zeker vaker mee op vakantie of tijdens een dagje uit.

  1. Kim

    Dit klinkt ook echt super leuk en handig! Misschien ga ik ook ooit zoiets aanschaffen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.