Kittens

geplaatst in: Huisdieren | 9

Anderhalve week geleden schreef ik voor het laatst op mijn blog. Schandalig. Dat is me al maanden niet meer overkomen. Ik weet niet eens waarom ik niet schreef. We waren wel veel weg, ik heb netjes twee keer per week gesport, Roamler slokt wat van mijn tijd op en ik boeken gelezen en films gekeken. Allemaal geen geldige smoezen als je het mij vraagt. Vandaag heb ik eindelijk wat leuks te vertellen. We hebben kittens!

Onze Bella en Flaco zijn onschuldig, want zij zijn beide gesteriliseerd. Toch kriebelde er iets bij mij. Ik droom al sinds ik een klein meisje was van een nestje met kittens in huis. Dat leek me zo leuk en gezellig! Wat ik niet wilde was nog meer katten op de wereld zetten terwijl de asiels vol zitten met katten die een baasje zoeken. Toen ik online zag dat het dierenasiel op zoek was naar nieuwe gezinnen voor kittenopvang heb ik ze meteen gebeld om te vragen of wij in aanmerking kwamen. Na een gesprekje werden we op de wachtlijst geplaatst.

Twee van de vijf kittens
Twee van de vijf kittens

Vandaag ging de telefoon. Ik was druk bezig mijn to do lijstje af te werken en nam een beetje afwezig de telefoon op. Of ik kittens wilde. Ik vroeg wanneer ze dat in gedachte had. Nu. Nu? Dat was even omschakelen, maar ik paste mijn planning aan en sprong in de auto. Ik wilde deze kans niet laten liggen. Bij het asiel kreeg ik een flinke stapel met spulletjes en kattenvoer mee, samen met een stapel instructies en twee reismanden met daarin vijf kittens en een moeder poes.

We hebben de eetkamer aangewezen als kittenverblijf. De vloer is leeg gemaakt, de kattenbakken en voerbakjes zijn geplaatst, de krabpaal staat midden in de kamer en er liggen handdoeken en mandjes om lekker in te liggen. ’s Avonds kocht ik nog wat speeltjes voor de kittens. Ze hebben hun eigen plekje en ik hoop dat ze hun draai snel gevonden hebben. De kittens vinden het allemaal wel best. Ze eten, spelen en slapen. Wat een schatjes! Moeder poes houdt het allemaal goed in de gaten en weet af en toe nog niet helemaal wat ze ervan vindt. Ze heeft vast geen idee wat haar overkomt?

Mijn planning aanpassen zal ik de komende tijd wel vaker moeten doen, maar ik vind het nu al leuk. Het is veel werk, maar als ik naar die schattige pluizenbolletjes kijk die in de eetkamer rond rennen dan smelt ik gewoon. De komende weken ga ik dus heel erg genieten van die kleintjes in huis!

9 reacties

 1. Tamara

  Ooh ontzettend schattig!! Je hoort inderdaad geregeld dat een asiel graag opvang plekken willen. Zo kunnen ze aan een huis wennen en is er meer opvang plek…

 2. Sanne

  Toen wij nog op de dierenambulance reden hadden we regelmatig kittens die we naar de opvang brachten. Zelf ook ooit eens overwogen om het te gaan doen, maar uiteindelijk toch maar niet gedaan. Ik zou namelijk elke kitten zelf gaan houden! En ontzettend veel tranen laten vloeien als ik er weer afscheid van moest gaan nemen.
  Super dat jij dit doet dus! Ik geniet wel met je mee

  • Roxanne

   Ja het is zeker veel werk… dat heb ik al gemerkt. Alleen als ik die koppies dan zie, dan weet ik meteen waar ik het voor doe.

 3. Marcella

  Ik vroeg me al af hoe je aan die schatjes op Instagram kwam! Wat goed zeg dat je ze opvangt. Mooi werk en heel dankbaar voor die lieve beestjes. Veel knuffelplezier met z’n allen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.