Kitten update: De eerste twee weken

geplaatst in: Huisdieren | 4

De kittens zijn er inmiddels alweer twee weken en ik geniet er weer heel erg van. Gelukkig zijn moederpoes en alle kittens hartstikke gezond en tot nu toe hoefden we nog niet naar de dierenarts toe omdat er eentje ziek, zwak of misselijk was. Ik hoef alleen elke dag de kamer op te ruimen en schoon te maken en verder kunnen we genieten van spelende kittens. Af en toe komt er eentje even lekker knuffelen. Dat betekent anderzijds wel dat ik dit jaar weinig spannende verhalen te vertellen heb.

Kitten01

Gelukkig zijn er altijd de foto’s om dat goed te maken. Af en toe lig ik plat op mijn buik tussen de kittens in met de camera in de aanslag. Er zijn zoveel schattige momenten om vast te leggen. Dat lukt niet altijd, maar als het wel lukt is dat nog veel leuker. De rest van de beelden leg ik dan maar vast in mijn gedachten.
Kitten02

Hoewel de kittens allemaal al zelfstandig kunnen eten, vinden ze het nog heerlijk om bij hun moeder te kruipen en melk te drinken. Ze liggen dan luid spinnend bij elkaar, als een nest jonge kettingzaagjes. Ik verbaas me er elke keer weer over wat een geluid er uit zo’n klein beestje kan komen. Gelukkig is de moeder poes inmiddels wel wat aangekomen. Ze is nog altijd mager, maar niet meer zo erg dat je hebt gevoel hebt dat ze elk moment kan breken. Ik denk dat ze van zichzelf al wel slank was, want dat past wel goed bij haar bouw, met haar lange poten en spitse neusje. kitten03

Vandaag mochten de kittens voor het eerst mee naar de dierenarts. Het was tijd voor de eerste inenting en ze werd gelijk gechipt en ontwormd. Het hele nestje was gezond en de dierenarts was tevreden. Zo heb ik dat het liefst. Als alles goed gaat, blijven de kittens nog maar twee weken. Daarna moet ik alweer afkicken. Nu ga ik eerst nog even van die kleintjes genieten.

Kijk voor meer kitten foto’s op Instagram

4 reacties

    • Roxanne

      Echt wel 🙂 Ik vind het wel leuk dat dit nestje qua karakter zo anders is als de kittens van vorig jaar. Zwart-witjes hebben veel minder temperament!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.