Kiss me first – Lottie Moggach

geplaatst in: Boeken en ander leesvoer | 2

kiss me first

In Londen zag ik in de underground een grote poster hangen met reclame voor het boek ‘Kiss me first’. Het verhaal sprak me meteen aan. Het klonk spannend en ik wilde weten waar het over ging. Voor ik naar huis ging, kocht ik het boek bij de boekhandel op St. Pancras International. Ik heb het dus in het Engels gelezen. Toen ik de serie uit had die ik in Londen aan het lezen was, pakte ik dit boek meteen uit de kast.

Samenvatting van bol.com

“Als de eenzame Leila na de dood van haar moeder de onlinegemeenschap Red Pill ontdekt, heeft ze het gevoel eindelijk begrepen en gewaardeerd te worden. Ze maakt grote indruk op de charismatische leider van het forum, Adrian Dervish, die Leila vraagt hem te helpen bij ‘Project Tess’. Tess is een meisje dat Leila buiten de virtuele wereld waarschijnlijk nooit ontmoet zou hebben. Ze is knap, geestig maar depressief. Tess wil uit het leven stappen, maar wil haar nabestaanden liever laten geloven dat ze teruggetrokken is gaan leven. Leila’s taak is een onlineversie van Tess te worden. Terwijl ze chatten, mailen en skypen leert Leila Tess door en door kennen. Dan neemt Tess afscheid. Leila neemt de klus uiterst serieus: ze beantwoordt Tess’ mails en houdt haar Facebook-pagina bij. Het contact met vrienden en familie van Tess wordt echter steeds vreemder en Leila komt erachter dat Adrian Dervish niet is wie hij lijkt. Langzaam maar zeker dringt het tot Leila door dat er iets heel anders aan de hand is en dat ze misschien wel ongewild meewerkt aan het verduisteren van een moord. Of leeft Tess nog? Leila is vastberaden de ware toedracht te achterhalen en reist af naar Spanje, waar Tess voor het laatst gezien is.”  


Wat ik van het boek vond: 

Ik had echt zin in een goed boek en dat was dit ook. Vanaf de eerste bladzijde werd ik in het verhaal gezogen. Ik wilde weten wie Leila was en wat haar dreef. Het duurde even voor ik daar inzicht in kreeg, want in elk hoofdstuk vertelt Leila een deel van haar verhaal. Ik kon Leila deels goed begrijpen. Eenzaamheid kan minder worden door veel tijd online te besteden, maar hier kun je je ook gemakkelijk in verliezen. Ik kon me dus niet goed voorstellen dat ze ja had gezegd tegen Project Tess. Hoe kan iemand zoveel tijd besteden aan een project en zo weinig aan haar eigen leven? Dat zegt wel iets over haar en ik vond dat erg interessant, maar tegelijkertijd lijkt het ook logisch in het verhaal. Ik wil niet teveel verklappen, maar het boek is een aanrader. En ondanks het feit dat ik verbaasd was over het einde (is dit het, écht?), gaf ik het boek vijf sterren op Goodreads. Het verhaal zit namelijk wél goed in elkaar en het klopt.

‘Kiss me first’ van Lottie Moggach is via bol.com zowel verkrijgbaar in het Engels als in het Nederlands.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.