Kindermuziek van vroeger

geplaatst in: Muziek | 8

Als ik even iets voor mezelf wil doen, zet ik vaak de radio aan. Onze kleine man is dol op muziek. Zelf luister ik het liefst naar QMusic of 3FM, maar ik kan hem ook een plezier doen met Classic FM. We wisselen dus gewoon af en toe van zender en ondertussen speelt hij lekker in de box. Of hij valt zelfs helemaal in slaap. Dan kan ik iets voor mezelf doen. Dat betekent wel dat Marcel vooral naar mijn muziek luistert. Kinderliedjes luisteren we minder vaak, maar dat vindt hij wel heel leuk. Ik ben niet zo op de hoogte van de kindermuziek van nu, dus af en toe laat ik ik Marcel luisteren naar mijn favorieten van vroeger. Voor vandaag heb ik daar wat van op een rijtje gezet.

Klein Orkest – Roltrap naar de Maan

Het album ‘Roltrap naar de Maan’ van Klein Orkest vond ik fantastisch. Het staat vol met rare liedjes, met gekke teksten en allemaal dingen die helemaal niet kunnen. Ik moest er toen om lachen en stiekem doe ik dat nog steeds. Ik begon deze nummers soms te zingen en Marcel moet er heel hard om lachen. Ik heb twee echte favorieten op het album. ‘De Dromedaris’ en ‘Leve het Nijlpaard’.

Kinderen voor Kinderen

Dit is ongetwijfeld een favoriet van meer mensen. Ik had vroeger de eerste 17 cd’s en daar was ik hartstikke trots op. Ik vind de oude nummers nog steeds leuk, maar de nieuwere ken ik dan ook niet zo goed. Laatst heb ik via Spotify met Marcel geluisterd naar een Kinderen voor Kinderen playlist met ook wat nieuwe muziek erop en eigenlijk is het nog altijd leuk, dus die blijven we lekker samen luisteren.

https://www.youtube.com/watch?v=7VqqLWWKth0

TV tunes van vroeger

En dan bedoel ik echt vroeger, van voor mijn eigen tijd. Ik had een cassette bandje met daarop tunes zoals TiTaTovenaar en Kunt u ons de weg naar Hamelen vertellen? Series die ik zelf al nauwelijks gekeken heb, maar de liedjes zong ik graag mee. Dat bandje heb ik echt helemaal grijs gedraaid.

Naar welke kindermuziek luisterde jij vroeger? En hebben jullie nog tips voor Marcel?

8 reacties

 1. Kim

  Alles van Samson & Gert 🙂
  En wat wij vroeger ook erg leuk vonden is Dirk Scheele. Het nummer over tandenpoetsen was mijn favoriet 🙂

 2. dennis van elten

  Ik kan mij geen kinder muziek meer herinneren. Meer bandjes met sprookjes en later bassie en adriaan. Wat Lucas heel leuk vind is 2 kleine kleutertjes die kijken wij altijd met hem voor het slapen gaan. Dit zijn liedjes van Jan en Monique Smit maar wel heel leuk en vrolijk.
  dennis van elten recently posted…Boek Recensie – Vrouw in de SpiegelMy Profile

  • Roxanne

   Dat ga ik dan eens opzoeken 🙂

   Wij hadden ook bandjes met Bert en Ernie geloof ik… Ruzie in de auto, en Sipje en Sopje… 😛 Oh dat was leuk!

 3. PatriciaD

  Tip! “vriendjes voor altijd” 35 liedjes van sesamstraat(boek met cd) is echt geweldig 😉
  Hier is kinderen voor kinderen helemaal hot nu…. Maar toen ze klein waren (uhm…. Kleiner….) was woezel en pip en sesamstraat het einde!

  Ikzelf was vroeger ook van kinderen voor kinderen en was op 5 jarige leeftijd al fan van micheal jackson!

   • PatriciaD

    O ja…. Ik had de lp van dorus… Heb hem laatst weer gevonden… Bij gebrek aan platenspeler mee gegeven aan schoonouders zodat de kinderen hem daar kunnen luisteren!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.