Kijkduin en Pokémon

geplaatst in: Uitjes en Evenementen, Vrienden | 1

Het is alweer een paar weken geleden dat ik jullie vertelde dat ik Pokémon Go speel en dat ik dit ontzettend leuk vind om te doen. Inmiddels zijn er vast een hoop mensen al gestopt of juist nu pas gaan spelen. Een plaats die constant genoemd wordt als dé plek om Pokémon te gaan vangen, is Kijkduin. Kim en ik waren wel benieuwd. Na het kijken van een paar vlogs op YouTube besloten we dat we er heen wilden. Gisteren was het dan zo ver. We waren vrij, de zon scheen en dus was het de perfecte dag om een kijkje te gaan nemen in deze badplaats. Vandaag beantwoord ik onze grote vraag: Is Kijkduin nu écht de moeite waard als het gaat om het vangen van Pokémon?

kijkduin-pokemon-hoofdstad

We kwamen net na de lunch aan in Kijkduin. Tip nummer één. Ga met het OV of kom vroeger dan wij aan kwamen, want het is een drama om een parkeerplek te vinden. Het was dan ook wel heel warm, maar omdat de vakantie voorbij was, had ik dat niet zo verwacht. Na een half uur zoeken (echt, dat viel nog mee), vonden we een parkeerplekje op ongeveer twintig minuten lopen van het strand. Onze zoektocht kon gaan beginnen.

Als je Kijkduin binnen loopt, word je aandacht getrokken door een bord met daarop een Pikachu. Dit bord staat midden op het Deltaplein en vertelt je dat Kijkduin dé Pokémon hoofdstad van Nederland is. Op datzelfde plein zitten alle fanatiekelingen. Ze zitten niet alleen op de trap en de bankjes, maar er zijn ook mensen die hun eigen campingstoeltje meegenomen hebben. Het is best geniaal om te zien. Omdat de vakantie voorbij was en mensen dus weer naar school of werk moeten, was het in de middag nog niet zo heel druk. Hoe later het werd, hoe meer mensen erbij kwamen.

Als je de Pokémon Go app opent in Kijkduin, begint je telefoon als een idioot te trillen. De ene na de andere Pokémon verschijnt. Het waren niet meteen de grote namen, maar het was zeker niet verkeerd. Op het plein vonden we onder andere Voltorb, Squirtle, Pikachu, Magnemite, Bellsprout, Meowth en Ponyta. Ook de ‘usual suspects’ in de vorm van Rattata, Pidgey, Caterpie, Eevee en Magikarp waren er. Hier en daar vond je een Nidoran, Exeggcute, Seel of een Mankey. Een leuk begin. Natuurlijk hoopten we op een wat grotere vangst, maar goed, de middag was pas net begonnen en we waren nog lang niet van plan om weer naar huis te gaan.

Statistieken

Om een lang verhaal kort te maken, zal ik jullie maar meteen even vertellen hoe het verder gegaan is. Ik begon de dag met 94 Pokémon in mijn Pokédex en ik zat toen in level 24, op 18.839 XP. Toen we in de auto stapten, had ik 103 Pokémon in mijn Pokédex. Ik zat nog steeds in level 24, maar had inmiddels 61.494 XP verzameld. Dat was dus een flinke vooruitgang. Negen nieuwe Pokémon was ook zeker geen slechte vangst. Het was wat de statistieken betreft dus een goede dag.

img_0183

Gotta Catch Them All

Mijn meest bijzonder vangsten waren toch wel de Marowak, een Omanyte en Primeape. Deze was ik nog nooit ‘in het wild’ tegen gekomen en ik was er dan ook super blij mee. Het waren niet de Pokémon die ik van tevoren in gedachte had, maar dit was ook leuk. Wat ik dan wel graag had willen hebben? Ik ben nog altijd op zoek naar Vulpix, Magmar en Clefairy, om maar iets te noemen. Helaas heb ik die niet gevonden in Kijkduin, maar dit betekent natuurlijk niet dat ze er nooit te vinden zijn.

pokemon-kijkduin

Evolueren

Je hebt veel Pokémon in Kijkduin, maar ik vond het ook wel heel veel van hetzelfde. Het voordeel van zo vaak dezelfde Pokémon vangen, is dat je ze op een bepaald moment kunt evolueren. Dit lukte mij gisteren met zes Pokémon. Ik ben nu de trotse eigenaar van Nidorina, Nidorino, Magneton, Rapidash, Electrode en Graveler.

pokemon-evolueren

Kijkduin

Hebben Rox en Kim de hele dag alleen maar Pokémon gevangen? Nee, hoor. Dat zeker niet. Het was fantastisch weer en ook daar hebben we enorm van genoten. We hebben twee keer een terrasje gepakt, gewandeld over het strand en door de duinen, heerlijk Mexicaans gegeten en in het zonnetje gezeten. Vooral de zonsondergang was prachtig gisteren. Ik vind Kijkduin dus ook een fijne plek qua badplaats. Veel minder groot dan Scheveningen of Zandvoort en een prettige sfeer. Dat is dus alleen al een reden om een keertje terug te gaan naar Kijkduin.

img_0206

Pokémon Hoofdstad van Nederland

De grote vraag was: Is Kijkduin nu écht de moeite waard als het gaat om het vangen van Pokémon? Ik heb jullie verteld over mijn ervaring en wat ik gisteren heb gevangen. Was dat allemaal heel bijzonder? Misschien niet, maar ik ben wel lekker opgeschoten. Ik denk dat het er ook écht vanaf hangt waar je naar op zoek bent en welke Pokémon je al wel en niet hebt. Het is wél een feit dat er veel Pokéstops en Pokémon te vinden zijn in Kijkduin. Je app staat absoluut niet stil. Wat dat betreft is het dus zeker anders dan hier thuis in Utrecht.

Speel jij (nog steeds) Pokémon Go en ben je ook in Kijkduin geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.