Kerst 2015

geplaatst in: Familie, Life | 0

Kerst 2015 was onze eerste keer kerst als gezinnetje. Dat was een bijzonder moment. We hebben er bewust voor gekozen om alles een beetje rustig te houden, want dat is voor Marcel al druk genoeg. En dat bleek ook wel, want de zondag na kerst was hij helemaal op en heeft hij bijna de hele dag geslapen. Van tevoren wist ik niet goed hoe hij het allemaal zou vinden, maar we hebben hele leuke dagen gehad en hij heeft het echt goed gedaan.
Kerst 2015Kerstavond

We hebben besloten dat dit echt onze avond wordt als gezin. We spreken nooit af met familie op kerstavond, dus eigenlijk was deze dag altijd al van ons. Ik heb uitgebreid gekookt voor twee en daarna keken we op de bank naar de laatste uurtjes van Serious Request in Heerlen.

Eerste kerstdag

Huib moest een halve dag werken, dus in de ochtend waren Marcel en ik alleen thuis. We sliepen uit, hebben lekker gebadderd en daarna gingen we vast naar mijn ouders toe. Daar speelde Marcel lekker op het kleed met de babygym en zijn andere speelgoed, hij at een fruithapje, deed een middagdutje en mijn vader las hem voor. Ondertussen stond de Top 2000 aan voor de muzikale opvoeding. Aan het einde van de middag kwamen Huib, mijn broer en schoonzus ook naar mijn ouders.

Ik maakte het voorgerecht (carpaccio van eendenborst), mijn moeder deed het hoofdgerecht (konijn, verschillende groenten en twee verschillende aardappelgerechtjes) en mijn vader had een appeltaart gebakken voor bij de koffie. Op zulke momenten vind ik het wel eens jammer dat ik een minimaag heb. Ja, ik heb onwijs genoten van alle verschillende smaken, maar ik kan niet alles eten. Dat past gewoon niet. (En juist daarom is die operatie nou zo goed… I know.)

Marcel heeft tijdens het eten eigenlijk alleen maar geslapen. Het was zo fijn dat we gewoon rustig konden eten. Nou ja, als hij wakker was geweest dan had hij er ongetwijfeld vrolijk bij gezeten, want het is nu eenmaal een makkelijk ventje.

Ik had voorgesteld om na het eten nog een potje te kaarten, omdat oma dat zo graag deed, maar ik was zelf al zo moe dat ik zowat in slaap viel op de bank. We gingen dus lekker naar huis toe, zodat ik op tijd naar bed kon gaan.

Tweede kerstdag

De volgende ochtend wilden we lang uitslapen, maar na de eerste fles (om 8.15 uur) waren we allemaal klaar wakker en zijn we er maar uit gegaan. We gingen die dag naar mijn schoonfamilie toe. De eerste stop was de oma van Huib. Daar was ook nog een oom die Marcel nog niet gezien had, dus dat was erg leuk. Na oma reden we door naar mijn schoonouders, waar we gingen lunchen en gourmetten.

Ook dit ging helemaal goed met de kleine. Hij speelde ook hier op een kleed, werd verwend met nieuw speelgoed en sliep ook hier eventjes. Ik was zo trots op hem!

Kortom, we hebben heerlijke feestdagen gehad met onze kleine man. Hij heeft weer laten zien hoe lief hij is en hoe goed we hem eigenlijk mee kunnen nemen als we ergens heen gaan. De dag na kerst was meneer wel een beetje moe en mopperig, maar dat vond ik ook niet zo gek. We hebben toen al onze plannen afgezegd en zijn lekker thuis gebleven. Lekker bijtanken, want dat konden we zelf ook wel gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.