Katten en baby’s

geplaatst in: Huisdieren | 6

Vandaag kreeg ik van Kim een link doorgestuurd naar een filmpje over katten en baby’s. Ik smolt helemaal weg bij het zien van die overdosis aan schattigheid. Net als (bijna) alle andere kijkers. Mijn oog viel ook op andere reacties, die minder positief waren. Zoals dat het gevaarlijk kan zijn om je kat bij de baby te laten slapen. Als de kat op de baby gaat liggen, kan de baby stikken. Dan hebben we het nog niet gehad over de enorme hoeveelheid haren die zo’n kat overal achterlaat.katten en baby's

Ik ben gek op mijn katten, maar plaatjes zoals hier boven zijn niet zoals ik het graag zie. Sinds Marcel er is, zien de katten overal lekkere, zachte plekjes om te slapen. De box, de kinderwagen, het bedje, het wipstoeltje en de maxicosi zijn favoriet en zelfs de kinderstoel die bij de eettafel staat is kennelijk een fijne slaapplek. Eerlijk gezegd heb ik er weinig zin in om mijn baby in een soort van nest met haren neer te leggen, dus ik probeer streng te zijn naar de katten. Weg wezen! Ga maar in je eigen mandje liggen. Katteneigenaren zullen het wel herkennen, want dat kun je wel willen, maar een kat is eigenwijs. Het blijft dus een soort van dagelijkse strijd. Kitty heeft het opgegeven, maar die is naar de badkamer vertrokken en slaapt nu graag op de schone handdoeken. Of ik daar nu veel gelukkig van word, weet ik ook niet. (Het antwoord is nee.)

Dan heb ik het nog niet eens gehad over de veiligheid. Ik heb twee lieve katten en ze lijken goed om te gaan met Marcel, maar het blijven dieren. Ik weet niet hoe ze gaan reageren als Marcel straks wel een keer goed hard aan een kattenstaart trekt. Daarom houd ik het advies van de kraamhulp wel in mijn achterhoofd en laat ik de katten niet helemaal alleen met hem. ’s Nachts is te slaapkamerdeur van Marcel dicht en als het even kan, let ik wel goed op wat ze samen doen. In ons geval zoeken de katten hem eigenlijk alleen maar op als hij bij mij zit. Kennelijk vinden de katten dat wel zo veilig. Ik maak me er dus op dit moment niet veel zorgen om.

Bij de kattenfilmpjes die je online ziet, weet je natuurlijk ook niet of het eenmalig is of dat het er altijd zo aan toe gaat. Een kat die een kopje geeft aan de baby wanneer dit toevallig net werd vastgelegd is natuurlijk heel erg schattig, net zoals een kat die even bij de baby gaat kijken of bij hem gaat liggen. Je weet als kijker niet hoe het zit, of het in scene gezet is of dat die mensen het altijd zo doen.

Wat ik nu wil zeggen met deze blog post? Dat het allemaal super lief is om naar te kijken, maar dat je vooral wel je gezonde verstand moet blijven gebruiken als het gaat om katten en baby’s, vooral als je er zelf niet bij bent. Ook mag iedereen van mij verder gewoon genieten van de cuteness overload als het gaat om foto’s en filmpjes van katten en baby’s. Dan doe ik dat ook.

6 reacties

 1. ByLeen

  Klopt helemaal! Het is altijd verstandig dieren in de gaten houden, het blijven dieren hoe lief ze ook zijn 🙂

 2. Kim

  Ja, ik smolt gewoon weg bij het filmpje! Maar je hebt helemaal gelijk. Katten blijven dieren en het is gewoon goed opletten.

 3. Birgit

  Wij hebben ook altijd katten gehad. Mijn zusje ook en die heeft in de box aluminiumfolie gelegd als haar zoontje er niet in ligt. Dit houdt de katten uit de box 🙂

 4. Sandra

  Lyanne al vanaf het begin kennis laten maken met onze katten en ja, ze kwamen ook in de box of bij haar liggen in de kinderwagen. Altijd goed gegaan. En nog steeds kan ze alles met ze doeniet.

  • Roxanne

   Ik geloof ook wel dat het goed kan gaan hoor. Ik zie het hier ook, de katten zijn heel erg voorzichtig met Marcel.

 5. sammie

  Kan me voorstellen dat het wel een gedoe is met katten, eigenwijze donders 🙂 Voor een kiekje is het in ieder geval heel lief maar lijkt me inderdaad niet lekker om te liggen in heel veel kattenharen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.