Jurk

geplaatst in: Muziek | 2

Jeroen van Koningsbrugge vond ik al jaren een leuke kerel, leuk om naar te kijken en nog grappig ook. Dat hij ook nog eens kan zingen, is natuurlijk ook een dikke plus voor hem! Toen de eerste single van Jurk uit kwam, was ik eigenlijk meteen enthousiast. De cd ‘Avondjurk‘ heb ik regelmatig geluisterd. Live was het helemaal leuk. Op Bevrijdingspop in Haarlem zag ik ze voor het eerst optreden en daar heb ik ontzettend van genoten. Daarom wilde ik ze ook graag weer zien op Appelpop in Tiel. Helaas hadden we toen de trein gemist en hebben we alleen het einde van het optreden meegemaakt. Daarom heb ik in de week na Appelpop gewoon kaartjes besteld voor het optreden dat voor 16 december gepland stond in Tivoli. Een thuiswedstrijd deze keer.

Donderdagavond was het zo ver. Door de sneeuw gingen we op weg naar de stad en daar aangekomen was het nog niet extreem druk. Toch zijn we deze keer boven gaan staan, op het balkon. Ik was ontzettend verkouden en wilde me wel een beetje kunnen verplaatsen indien nodig. We konden het vanaf daar ook prima zien en je hebt net even wat meer ruimte. Ik had geen idee of er een support act zou komen en op de deur stond een vraagteken bij support act. Spannend! Het was dus een ontzettend verrassing dat Marco Borsato een paar nummers kwam zingen. Wow! Dat was echt even ’terug naar vroeger’, toen ik veel naar de cd’s van Marco luisterde. Vlak daarna kwamen Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van der Ven het podium op en kon het optreden van Jurk beginnen. Ze speelden zowel eigen nummers als covers van bijvoorbeeld Doe Maar. Op een gegeven moment begonnen ze het nummer “Zij” van Marco te zingen (Dat vind ik zo’n lief liedje!) Toen kwam Marco nog even terug het podium op en zongen ze het met z’n drieĆ«n. Heerlijk! Hoewel Jeroen ziek/zwak/misselijk/verkouden (vul maar in) zou zijn, heb ik daar qua zang niet veel van gemerkt. Na ja, hij had misschien net even wat minder praatjes dan normaal en daardoor vloog de avond nog wat sneller voorbij, maar dat viel eigenlijk ook wel mee. Ik heb er in ieder geval van genoten en hoop ze in 2011 weer te kunnen zien!

Ps. Dit was definitief het laatste concert waar ik in 2010 naar toe ben geweest, maar sinds gisteren zijn de eerste kaartjes voor 2011 al binnen. In februari gaan we (weer) naar My Chemical Romance in 013!

2 reacties

  1. Mich

    Hee ben jij ook weer aan het bloggen?! Leuk! Ik kan alleen je rss niet aanklikken, klopt dat? Ik zal je in mijn lijssie zetten šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.