Van ballerina naar peanut

geplaatst in: Sport | 5

Hoe kies je een goede sport voor je kindje? Ik weet dat het nog lang niet aan de orde is voor onze Marcel, maar soms denken we hier wel over na. Eigenlijk al sinds ik zwanger ben. Omdat we een jongetje kregen, ging iedereen er meteen vanuit dat hij zal gaan voetballen. Zijn opa was tenslotte voetballer.

Ik denk soms even terug aan vroeger. Mijn broertje ging inderdaad voetballen en dat is hij altijd blijven doen. Soms ging hij er wat anders naast doen en hij leek gewoon goed te zijn in elke sport, dus het maakte verder niet veel uit. Voor mij was het lastiger om een passende sport te vinden. Mijn ouders hebben echt van alles geprobeerd. Een proefles gymnastiek, een paar maandjes klassiek ballet. Nee, die meisjesdingen waren dus niet aan mij besteed. In de split zitten en je knie kussen? Laat me niet lachen! Als kleuter was ik al zo lenig als een eikenhouten tafel dus ik vond het verschrikkelijk om naar ballet te moeten.

Zo ging de zoektocht naar een geschikte sport door. Op school deden we van alles. Korfbal, handbal of voetbal. Leuk, maar dat was het ook niet helemaal. Uiteindelijk hebben mijn ouders een sport gevonden die bij mij leek te passen. Ik ging meedoen met de peanuts op de honkbalvereniging. Lekker stoer. Daarna werd het softbal. Hier had ik het wél naar mijn zin. Ik was niet heel goed in ver slaan, maar ik ben wel een tijdje pitcher geweest van ons team. Verder deed ik gewoon mee en daar ging het om. Ik heb er in ieder geval goede herinneringen aan. Lekker zingen in de dug-out, binnen toernooien in de winter en met een hele club op kamp in de zomer.

En dan blijft het voor ons de vraag: Hoe kies je een goede sport voor je kindje? Wat mij betreft wachten we eerst maar eens af wat voor een jongetje Marcel wordt. Het is me wel duidelijk dat hij veel energie heeft, want die kleine beweegt de hele dag (en nacht.) Wat hij precies gaat doen, maakt mij niet uit. Het belangrijkste vind ik dat hij het leuk vindt. Of dat nu voetbal wordt, dansen of karate, dat maakt mij verder helemaal niets uit. Dat neemt niet weg dat ik wel heel nieuwsgierig ben.

Peanut Rox
Voor iedereen die nu nieuwsgierig is hoe dat eruit zag… Hier een foto van mij als 8-jarige peanut.

5 reacties

  • Roxanne

   Bij ons in het dorp was er toen wel eentje en toen ik verhuisde niet meer… Maar later kwam die er wel en ben ik nog een paar jaar gaan spelen. Tot het niet meer te combineren was met mijn studie.

 1. karlien

  Mijn kinderen gaan eerst op zwemles, daarna mogen ze kiezen. Dochter van drie weet het al jaren: tennis. En papa wil graag met de kinderen op ouder-kind karate.

 2. Anneke

  O jee, moet dat dan? Ik heb nooit op een sport gezeten. Ik was zo’n kind die altijd buiten speelde en zichzelf vermaakte. Als ik ooit zo’n kind krijg dan hoeft hij/zij echt niet op een sport hoor. 🙂

  • Roxanne

   Nee natuurlijk moet het niet, maar ik ben opgegroeid met dat het erbij hoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.