Hoe beviel onze kinderbungalow bij Landal?

geplaatst in: Familie, Reizen & Vakantie | 2

in september waren we op vakantie bij Landal Hochwald in Duitsland. We boekten voor het eerst een kinderbungalow. Tijdens eerdere vakanties vond ik dit niet de moeite waard. Het is iets duurder en we hadden toen maar één kindje. Marcel was tijdens deze vakanties 8 en 13 maanden, hij kon nog niet lopen en we hadden voor ons gevoel vooral een campingbedje en een kinderstoel nodig en dit kun je ook bij een normaal huisje gewoon doorgeven bij je boeking. Inmiddels is Marcel groter. Wat ons destijds was opgevallen, was dat de tuinen van de kinderhuisjes afgesloten waren. Dit is natuurlijk ideaal als je een nieuwsgierige peuter bij je hebt. We besloten voor de kinderbungalow te gaan zodat we met eigen ogen konden zien of dit de moeite waard is.

De eerste indruk

Je kunt de kinderbungalows herkennen aan de schattige entree met een bankje en een muurtekening. Ook  zit er een grappige bel bij de deur waar de kinderen bij kunnen. Marcel vond de bel helemaal geweldig en stond elke keer als we weg gingen of terug kwamen enthousiast te bellen bij de voordeur. De kinderbungalows staan dicht bij de receptie en alle voorzieningen. Dat is erg makkelijk als je kinderen bij je hebt. Het park ligt namelijk op een heuvel. Bij onze vorige vakantie zaten we helemaal onderin bij het meer. Deze locatie was prachtig en ik genoot van het vrije uitzicht, maar we moesten wel elke keer de heuvel op met de buggy. Dat was toch wat minder. Hier hadden we nu geen last van.

Toen we binnen kwamen liepen we eigenlijk eerst naar de kinderkamer toe met zijn allen. Die was gewoon top. Het zag er niet alleen gaaf uit, maar er stond ook alles wat je maar nodig kunt hebben. Er was een stapelbed, een camping bedje, een box, commode en een baby badje. Ook stond hier speelgoed voor de kinderen. Marcel vond de houten treinbaan leuk, maar ook het hobbelpaard, de verkeersborden en de loopfiets. Voor Espen was er ook baby speelgoed. De jongens speelden samen met een boerderij met houten figuren. Er was nog veel meer speelgoed, maar sommige dingen waren meer voor wat oudere kinderen en daar hebben wij geen gebruik van gemaakt. Het was wel duidelijk dat de bungalow ook geschikt is voor gezinnen met kinderen die weer net wat ouder zijn.

Het spelen hield niet op in de slaapkamer. In de woonkamer stond geen gewone salontafel, maar er stonden twee tafels die tegelijkertijd bedoeld waren om bordspellen op te spelen. Je kon erop dammen, er was Mens-erger-je-niet en een Bollo-spel wat een beetje leek op ganzenbord. Marcel is nog niet oud genoeg om zich te concentreren op een bordspel, maar dat Bollo op onze tafel stond, vond hij echt te gek.

Veilig slapen en spelen

Ook over de slaapkamer van de ouders was nagedacht. We hebben eerder gezien dat Landal huisjes vaak twee aparte bedden/matrassen hebben in de slaapkamers, maar deze keer lag er een groot matras op het bed. Super handig, want Marcel wil nog wel eens tussen ons in kruipen als hij overprikkeld is. We waren bang dat dat niet zou kunnen, omdat hij dan tussen de bedden zou vallen, maar ook hier hoefden we ons niet druk om te maken. Het bed was wel kleiner dan thuis, dus er was niet echt veel ruimte om met z’n drieën te slapen. Niet dat Marcel zich daar iets van aantrok, maar toch.

De achtertuin van de kinderbungalows is afgesloten. We deelden de tuin met twee andere bungalows, maar omdat het hoogseizoen voorbij was, hebben we eigenlijk geen andere kindjes gezien. De tuin was voorzien van speeltoestellen met een hoge glijbaan en schommels. Marcel had dus een soort privé speeltuin. Dat vond hij wel wat. Wij hoefden ons niet af te vragen of hij weg zou lopen en konden dan even rustig opruimen of koken. Ideaal.

Deze bungalow had drie televisies. Dat was ik ook niet gewend van eerdere vakanties. Normaal zou ik zeggen dat dat niet nodig is, want we hebben thuis ook geen tv op de slaapkamer, maar het was best fijn toen Marcel een keer erg moe was ’s middags en niet wilde slapen. We hebben toen heerlijk op het grote bed televisie gekeken samen en zo kwam hij wel even tot rust.

Mijn conclusie

Ik vond het het extra geld zeker waard. De bungalow is leuk voor kinderen en over het algemeen veilig en dat geldt dus ook voor de bijbehorende achtertuin. Je hoeft niet alles van huis mee te nemen, want er zijn niet alleen kindermeubels, maar ook speelgoed en dingen als borden en bestek aanwezig in de bungalow. Nieuw speelgoed vinden kinderen altijd super interessant, dus dat houdt ze ook weer even bezig. Ik vond het super fijn dat alle babyspullen al in het huisje staan, inclusief een commode. Dat was zo ontzettend makkelijk. Wat ons betreft is een kinderbungalow dus echt de moeite waard als je met kleine kinderen op vakantie gaat.

2 reacties

 1. Sabien Ramaekers

  Hallo

  Bedankt voor je recensie over de kinderbungalows. Vraagje, ons zoontje is in de zomer 1,5 jaar, hij kan nu al lopen.
  De omheinde tuin is dus niet echt privé?

  • Roxanne

   Hallo Sabien, wij hadden een tuin met drie bungalows samen, maar ik heb de buren eigenlijk niet gezien (als we die al hadden)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.