Over hobby’s en keuzes maken

geplaatst in: Life | 1

Mensen vragen wel eens wat je hobby’s zijn of wat je leuk vindt. Eerlijk gezegd zou ik echt een waslijst aan dingen op kunnen noemen, maar in het dagelijks leven komt het er op neer dat daar allemaal weinig van terecht komt. Er zitten helaas maar 24 uren in een dag en ik heb soms het gevoel dat ik lang niet overal aan toe kom. Ik moet keuzes maken en daar ben ik ongetwijfeld niet de enige in. Er zijn zoveel leuke en interessante dingen. Wat kies je dan? En wat laat je liggen?

Credits: Valerie Tamayo

Tien jaar geleden deed ik altijd meerdere dingen tegelijk. Zo zat ik bijvoorbeeld een brief te schrijven aan één van mijn penvriendinnen met muziek of televisie op de achtergrond en als het even kon stond MSN ook nog aan. Alles ging tegelijk. Niet zo heel efficiënt, al leek het toen wel zo. Later keek ik vaak televisie met mijn laptop op schoot. Met dat multitasken heb ik het wel een beetje gehad. Tegenwoordig concentreer ik me liever op één ding tegelijk. Dit heeft wel als gevolg dat ik een hoop dingen niet meer doe. Aan de andere kant waren dat ook dingen die meer ‘achtergrondgeluid’ waren, zoals bijvoorbeeld de muziek die altijd aan stond. Ik ben dol op muziek, maar momenteel luister ik het alleen als ik in de auto zit en heel soms tijdens het koken of schoonmaken. Ik vind stilte soms ook wel fijn.

Naast muziek, zijn er meer dingen die ik niet doe of die ik eigenlijk nog zou willen leren, maar waar ik (bewust) geen tijd voor vrij maak. Je kunt denken aan nieuwe hobby’s zoals het haken, nieuwe talen leren, verhalen schrijven of gamen. Stiekem wil ik heel graag het nieuwe Pokémon spel kopen voor op onze Nintendo DS, maar ik weet niet wanneer ik dan zou gaan spelen. Ik vind gamen best leuk, maar als ik dat op zou pakken, zou ik iets anders moeten laten liggen en dat heb ik er op dit moment niet voor over. Ik geniet liever van de dingen die ik nu wel doe.

Wat mijn hobby’s dan wel zijn op dit moment? Dat lijstje is niet zo heel lang. Ik lees graag boeken, schrijf nog steeds brieven met de hand en ik kijk graag films en series. Dit laatste doe ik vaak ’s avonds, samen met Pel. Er zijn echt nog wel andere dingen die ik graag doe, maar in het kader van keuzes maken, zijn dat meer uitzonderingen. Dat geeft niet. Ik voel me er prima bij.

  1. Marieke

    Oh wat klinkt dat herkenbaar. Zeker van de muziek. Ik had altijd muziek aan staan toen de kinderen er niet waren. Nu kan ik inderdaad zo ontzettend genieten van de stilte als ze slapen.
    Ik wil vaak te veel doen, zeker op de dagen dat ik gewerkt heb. En bloggen en social media checken, maar ook nog haken of iets anders maken. En dan het liefst ook nog series kijken. Dus ik begrijp je helemaal, want ik moet dus ook keuzes maken wat dat betreft. Lastig!
    Marieke recently posted…4 jaar moederMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.