Het zonnetje in huis

geplaatst in: Thuis | 3

Ik ben een avondmens. Soms heb ik het gevoel dat mijn ritme heel anders is dan dat van anderen. Toch heb ik mezelf inmiddels bewezen dat ook ik best een normaal ritme aan kan houden als ik daar maar een beetje moeite voor doe. Toch blijft het een feit dat wakker worden nooit mijn sterkste punt is geweest. Vooral in de winter is het een drama. Ik verslaap me regelmatig, omdat ik de wekker naast me een mep geef en vervolgens net zo hard weer in slaap val. In de zomer is er niks aan de hand. Wanneer het licht door de ramen valt en de vogeltjes zachtjes fluiten op de achtergrond, kom ik op de meeste dagen bijna moeiteloos mijn bed uit. Wat is dat toch?

Ik denk niet dat ik de enige ben met dit ‘probleem’, want anders was Philips natuurlijk nooit op het idee gekomen van de Wake Up Light. Ik heb al vaker van de Wake up Light gehoord, zowel via reclames als van vrienden en bekenden, maar ik heb eerlijk gezegd nog nooit de neiging gehad om naar de winkel te rennen en hem te kopen. Het klinkt natuurlijk ideaal: Wakker worden op een natuurlijk manier. Ik heb er eigenlijk altijd een beetje een dubbel gevoel bij gehad. Wie zegt mij dat ik lekker wakker ga worden van zo’n licht op mijn nachtkastje? Wat nou als het een mooi marketingpraatje (ik ken die trucjes natuurlijk we van mijn studie) is en het voor mij gewoon echt niet werkt? Dan zit ik met dat ding! Toch lijkt het me wel interessant om hem eens te proberen. Daar heb ik nu de kans voor gekregen. Ik ben een tijdje geleden op de website van The Insiders terecht gekomen. Voor één van hun campagnes mag ik nu de Wake Up Light een tijdje zelf testen. Vind ik het straks niks, dan stuur ik hem weer terug. En anders mag ik hem kopen. Maar eerst moet hij natuurlijk getest worden! Zondagavond heb ik de Wake Up Light eindelijk uit de verpakking gehaald en op mijn nachtkastje gezet. Ik heb hem ingesteld en daarnaast heb ik mijn eigen wekker ook gezet, als back-up. Ik ben gaan slapen en was heel benieuwd naar hoe ik wakker zou gaan worden.

Ik ben inmiddels twee keer wakker gemaakt door het licht. De eerste keer schrok ik wakker toen hij aansprong, een half uur voordat ik gewekt had willen worden. Het licht springt met een klikje aan, en ik zal heel licht geslapen hebben, want dat maakte me wakker. Ik ben lekker een half uur blijven liggen en af en toe ook weer in slaap gevallen. Uiteindelijk hoorde ik de vogeltjes fluiten en wist ik dat het tijd was om op te staan. De tweede ochtend verliep beter. Ik werd langzaam wakker en toen ik me omdraaide zag ik dat het lichtje al een kwartier aan stond. Ik lag er nu met mijn rug naar toe en dat was prettiger. Dat kan twee dingen betekenen: 1. Ik word dus toch wakker van licht. 2. Ik heb een goede biologische klok (ik word namelijk ook bij mijn gewone wekker vaak 5 minuten voor ik op wilde staan wakker). Dat is dus nog even een kwestie van proberen en uitvinden. Het grootste voordeel vind ik tot nu toe, dat ik ook weer door kan slapen nadat ‘de wekker’ is gegaan. Dat is handig als H. eerder op moet dan ik! Als zijn wekker normaal gesproken gaat, ben ik klaar wakker en kom ik daarna niet meer in slaap. Mijn ervaring met de Wake Up Light was dat ik op had kunnen staan vanmorgen, maar dat uiteindelijk net zo vredig weer in slaap ben gevallen.

Ik blijf de Wake Up Light de komende tijd gewoon lekker testen en zal over een tijdje nog eens laten weten hoe het me bevalt!

3 reacties

  1. Rianne

    aahh.. ik wil ‘m ook testen! ik heb daar namelijk ook last van (winterdepressie achtig iets) en stiekem hoop ik dat zo’n wake up light mij daarvan af kan helpen. Ik durf ‘m alleen niet te kopen omdat ik bang ben dat het dus niet werkt hahaha lekker handig =D Miss toch eens over nadenken..

  2. Janneke

    Hm… ik kan ook altijd heel moeilijk wakker worden. Heb vier wekkers die achter elkaar gaan, en nog slaap ik er soms doorheen. Heb me wel eens afgevraagd of zo’n wake up light wat voor mij is, maar ik vind die dingen zo duur… dus ik ga je blog wel in de gaten houden, als je er helemaal blij van wordt moet ik hem misschien toch maar aanschaffen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.