Het Rosie Project – Graeme Simsion

geplaatst in: Boeken en ander leesvoer | 2

Het Rosie Project

Twee weken geleden kreeg ik van mijn broer en schoonzus een cadeautje omdat ik afgestudeerd ben. Het was een boek wat ik nog niet kende: “Het Rosie Project” van Graeme Simsion. Mijn schoonzus en ik lezen veel dezelfde boeken en geven elkaar ook graag nieuwe boeken cadeau. Het is leuk om op die manier nieuwe boeken te leren kennen. Het verhaal klonk erg interessant dus ik heb het snel gelezen. Omdat ik er zo van genoten heb, wil ik het graag met jullie delen.

Op de achterkant van het boek:

“De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden. Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader – een zoektocht waar Don haar misschien bij zou kunnen helpen.”

Wat ik van het boek vond:

Hoewel ik in het begin even moest wennen aan het taalgebruik van de hoofdpersoon, vond ik het echt fantastisch geschreven. Het paste bij hem, ik kon hem zo horen praten. De manier waarop hij denkt is soms niet te begrijpen, maar dat maakt het juist zo echt. Ondanks dat hij ‘anders’ is, is Don wel oprecht op zoek naar een vrouw om zijn leven mee te delen. Om die te ontmoeten wringt hij zich in allerlei bochten. Toch staat hij er wel voor open om nieuwe dingen te proberen. Hij benadert alles in het begin wel op een wetenschappelijke manier, maar wanneer hij Rosie leert kennen, verandert er wel iets in zijn gedrag en manier van denken. Dit is voor Don nogal verwarrend in het begin. Ik vind dat de schrijver dit erg goed heeft neer gezet. Verliefd worden is voor iedereen al een beetje ‘eng’ en als je zo vast zit in je patronen dan moet het extra verwarrend zijn.

Ik vond ‘Het Rosie Project’ een heerlijk boek wat ik misschien niet zelf had uitgekozen, maar wat ik fijn vond om te lezen. Dat is dan ook precies de reden waarom ik er altijd voor open sta om eens wat anders te lezen dan ik zelf uit de kast zou pakken.

“Het Rosie Project” is onder andere verkrijgbaar bij bol.com

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.