Het meisje in de trein – Paula Hawkins

geplaatst in: Boeken en ander leesvoer | 0

meisje in de treinTitel: Het meisje in de trein
Auteur: Paula Hawkins
Uitgever: AW Bruna
ISBN: 9789400503885
Genre: Thriller
Aantal pagina’s: 360
Waardering: ★★★★

Het meisje in de trein is zo’n boek waar je vorig jaar veel over hoorde en die ik in alle boekwinkels zag liggen. Ik zette hem op mijn ‘wishlist’ en dacht er verder niet meer over na. Dat had geen haast. De laatste tijd kijk ik veel films en ik zag dat de film van dit boek binnenkort in de bioscoop verschijnt. Ik lees toch nog steeds liever boeken en ik wilde het boek dan ook lezen voor ik de film zou gaan kijken.

Waar het boek over gaat

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven – in Rachels ogen – is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.

Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat ‘Jess’ vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? En heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?

Wat ik van het boek vond

Het boek wordt verteld vanuit drie perspectieven. In het begin lees je het verhaal van Rachel (in het heden) en dat van Megan (een jaar geleden). Daarnaast komt Anna af en toe aan het woord. Ik vond het verhaal in het begin wat lastig te volgen, vooral omdat de hoofdstukken zich in verschillende jaren afspeelden. Langzaam maar zeker wordt er meer duidelijk en lees je ook wat de onderlinge relaties zijn tussen deze drie vrouwen.

Vanaf dat moment komt er wat meer vaart in het verhaal en dan wordt het ook echt spannend. Er wordt een vrouw vermist en het is niet duidelijk waar ze is en of ze nog leeft. Het is ook niet (meteen) duidelijk of ze vertrokken is of dat iemand haar heeft meegenomen. Rachel wil graag helpen om deze zaak op te lossen, ze denkt dat ze waardevolle informatie heeft over de zaak. De politie neemt haar echter niet serieus en noemt haar onbetrouwbaar. Je voelt de onmacht van Rachel. Ze wil wel, maar het lukt niet. Ondertussen heeft ze geen idee wie ze kan vertrouwen en wie er nu eigenlijk achter deze vermissing zit. Toch kan ze het echt niet laten gaan. Ze moet met de zaak bezig blijven.

Hoewel het verhaal wat chaotisch en langzaam op gang komt, wordt het uiteindelijk dus wel een spannende thriller met een verrassende ontknoping. Het meisje in de trein is daarom zeker het lezen waard als je van dit genre houdt.

Het meisje in de trein is onder andere verkrijgbaar bij bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.