Het mannetje van de verzekering

geplaatst in: Thuis | 10

Verzekeringen. Dat zijn van die dingen waar ik het liefst niet teveel over nadenk, omdat er leukere dingen zijn in het leven. Normaal gesproken sluit ik mijn verzekeringen het liefst via het internet af. Je kunt dan alles goed vergelijken. Ik heb één verzekering lopen via de tussenpersoon waar mijn vader al zijn hele leven contact mee heeft. Bij het afsluiten van de inboedelverzekering wist ik namelijk echt niet waar ik op moest letten en toen was het best handig.

Vorige week werd ik weer gebeld door het assurantiekantoor met de vraag of ze bij me langs mochten komen om alles eens door te nemen. Omdat ik het liefst via e-mail en telefoon communiceer met verzekeraars, heb ik dit bezoek een jaar of vijf uit weten te stellen. Zij vinden het prettig om hun gezicht af en toe eens te laten zien. Ik snap dat wel, want op die manier ben je sneller geneigd om een extra verzekering af te sluiten of iets te verhogen. Hier in huis is vrij weinig veranderd sinds de laatste keer. Ik ben inderdaad een aantal keer verhuisd. Ik woon (weer) samen en ik heb nog altijd niet voor een miljoen euro aan spullen in mijn huis staan. Mijn auto is ergens anders verzekerd. Er valt hier dus niet veel te halen, ook niet voor de verzekeraar.

Toch hadden we wel een goed gesprek met elkaar, over de veranderingen tussen vroeger en nu en wat er nu zo prettig is aan het communiceren via internet. Hij gaf aan dat het bij een schademelding toch handig is om contact te kunnen hebben bij een verzekeraar. Misschien heeft hij wel een punt. Gelukkig heb ik mijn auto- en inboedelverzekering nog nooit nodig gehad, maar misschien is dat ook wel de reden dat ik er anders tegen aan kijk. Zolang ik mijn verzekering niet nodig heb, heb ik ook geen behoefte aan contact. De vraag is of dit zou veranderen op het moment dat er wel iets gebeurt. Misschien wel, maar ergens heb ik het gevoel dat ik ook dan wel voldoende heb aan contact via de telefoon of het internet. Voor steun en advies zoek ik mijn eigen vrienden wel op.

10 reacties

 1. Daan

  Via internet kun je ALLES wel opgeven bij de verzekering, lijkt me. Zelfs als het niet verbrand, gestolen of anderszijds beschadigd is. Face-to-face lijkt me dat toch moeilijker.

 2. Sanne

  En de verzekering kun je zelf ook bellen zonder onnodige tussenpersoon, hoor! Dus eigenlijk is het een beetje onzin dat je per se bij een assurantiekantoor zou moeten zitten.

  • Roxanne

   Ik vind dat in principe ook onzin. Bij deze ene verzekering is het prima dan hoef ik me er niet in te verdiepen dus voor nu vind ik dat wel best, maar ik geloof er niet in om alles door hem te laten doen. Hij vroeg ook waar ik de auto verzekerd had, en gaf ook meteen toe dat hij dat niet goedkoper kon doen. Mooi, dan hoef ik daar ook niets aan te veranderen dacht ik zo. En de service bevalt me voorlopig prima!

  • Roxanne

   Ik zeg ook niet dat het niet handig kan zijn. Voor mijn ouders werkt dat want die willen zich er verder niet druk om maken. Ik vind het zelf allemaal niet zo nodig.

 3. Janneke

  Ik heb al mijn verzekeringen, op de zorgverzekering na, lopen bij de bank. Vind het juist veel prettiger om face-to-face contact te hebben met iemand over dit soort dingen. En als er een noodgeval is – zoals toen ik me jaren terug opeens realiseerde dat ik geen WA-verzekering had, maar hiertoe inmiddels wél verplicht was want geen student meer – spring ik op de fiets en heb ik tien minuten later mijn pakket aangepast. Via de telefoon heb ik toch altijd het idee dat het een beetje afgeraffeld wordt. Maar dat is dus voor iedereen weer anders 😉

 4. Mich

  Verzekeringen, bleeh. Behoorlijk saai onderwerp. Ik heb vorig jaar ivm mijn auto ongeluk en vertraging van mijn vakantievlucht best vaak een beroep op ze gedaan. Ik zit bij Interpolis en dan gaat alles telefonisch. Ik moet zeggen, ik ben heel tevreden en ze hebben alles fantastisch opgepakt.

  Ik vind het toch wel fijn om in dat soort situaties een stem te horen en niet alles via internet te hoeven melden.

  • Roxanne

   Een stem horen is wel fijn ja, dan is het toch een soort van persoonlijk. Ze hoeven van mij alleen niet thuis langs te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.