Het leed wat tandjes krijgen heet

geplaatst in: Familie, Gezondheid | 7

In april kreeg Marcel zijn eerste twee tandjes. In eerste instantie had ik het niet in de gaten. Hij was uit zijn doen, maar ja, dat kan natuurlijk allerlei oorzaken hebben. We dachten al maanden dat het aan de tandjes zou liggen en daarom durfde ik het niet meer hardop te zeggen. Tot ik op een dag de plek zag waar het eerste tandje door kwam. Toen was het me duidelijk. De kleine man kreeg er meteen twee en we waren ook nog eens op vakantie, dus dat ging af en toe even ten koste van de nachtrust.
Tandjes

Gelukkig vonden we uiteindelijk wel wat dingen die de pijn wat konden verzachten. Ik was gelukkig zo slim geweest om een bijtring mee te nemen toen we op vakantie gingen en dat vond hij zeker fijn. Net als urenlang tegen mama aan plakken. Ook altijd goed. Nu wil je als moeder soms ook wel even slapen of uitrusten, dus dat was geen ideale situatie. Behalve de bijtring gaf ik hem als het té erg werd af en toe wat paracetamol en ik kocht een tube met gel die de pijn wat moest verzachten. Het leek uiteindelijk te werken. Het werd beter te verdragen en we konden alle drie weer lekker slapen.

Toen de tandjes eenmaal goed door waren, was er geen vuiltje meer aan de lucht. Het ging een hele tijd goed. Tot deze week. Ik zie nog niets, maar ik herken de symptomen wel van een paar weken geleden. Marcel huilt meer, slaapt minder, kwijlt veel en zit overal op te bijten. Het lijkt erop dat tandje nummer drie eraan komt. Ik ben benieuwd of deze ook onder komt of dat er nu aan de bovenkant een tandje aan komt. Dat wordt vanzelf duidelijk. Voor nu haal ik eerst alle trucjes maar weer eens uit de kast om de pijn wat minder te maken voor hem.

7 reacties

 1. PatriciaD

  Ai! Wij gebruikte chamodent van vsm…. Topspul en moet zeggen dames hadden weinig last…. Tot de hoektanden (die komen vaak als laatst….) wat een hel was dat ? Daar viel niet tegenop te smeren,slikken of knuffelen …… En we moeten nog 2 kiezen bij elke dame ? Yup na 6 jaar nog niet compleet

  • Roxanne

   Ach er staat ook niet echt een tijd voor toch? Er staat ons in elk geval nog wel wat te wachten, smeren, knuffelen etc… maar het hoort erbij. *Neemt nog een kop koffie*

 2. Kim

  Wat vervelend! 🙁
  Maar het komt allemaal goed. *dikke knuffel*

 3. Khim

  Voor Marlie gebruik ik altijd Dentinox. Wat ook wel helpt is de bijtring in de koelkast te leggen en hem daarop te laten bijten. Sterkte.

 4. Sheila

  Oh wat sneu lijkt me dat. Zoonlief lijkt wel gevoelloos voor ‘kinderkwaaltjes’ en daar ben ik erg blij mee. Hij heeft nog nooit buikkrampen gehad of last gehad van doorkomende tandjes en kiezen. Luieruitslag heeft hij ook nog nooit echt gehad. Ik hoop dat dat zo blijft. Het lijkt me zo moeilijk om te zien hoe hij er zo’n last van heeft en dat je het maar niet kan wegnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.