Het jaar 2018 in boeken

geplaatst in: Boeken en ander leesvoer | 0

In het verleden las ik gemiddeld een boek per week en ik probeerde ook wel eens sneller door te lezen. Ik heb tenslotte nog eindeloos veel boeken op mijn wishlist en in de kast staan en daar komen elk jaar meer boeken bij. Vorig jaar kwam ik voor het eerst in jaren echt bij lange na niet aan vijftig boeken. Daar baalde ik van, maar ik stelde mijn doel voor 2018 wel bij. Ik besloot dat ik zou proberen om 35 boeken te lezen dit jaar. Dat is minder dan een boek per week en dat klonk iets haalbaarder.

Hoe is het gegaan?

Het jaar begon goed. Ik was zwanger en lag bijna elke avond vroeg in bed. Daarnaast reisde ik veel met de bus. Ik sloot een Kobo Plus abonnement af en begon met het lezen van een aantal young adult boeken die nog op mijn wishlist stonden. Daar vloog ik echt doorheen. Een goed begin, is het halve werk. Nou ja, zo dacht ik toen. In maart las ik Het labyrint der Geesten van Carlos Ruiz Zafon. Dit was een prachtig boek, maar wel een dikke pil. Ik denk dat er ik wel anderhalve maand over gedaan heb. Daarna nam de snelheid af. Ik moest wennen aan het leven met twee kinderen, maar daarnaast was het in de zomer ook prachtig weer. Ik was veel buiten met de jongens en als ik tijd voor mezelf had, ging ik vaak liever wandelen of fietsen dan lezen.

Na de zomervakantie pakte ik het lezen eigenlijk pas weer op. Ik las een aantal boeken per maand, maar het lukte me niet meer om mijn challenge te halen. Dat is niet erg, maar het betekent wel dat dat ik mijn doel voor 2019 nog iets naar beneden bij ga stellen. Ik zit te denken aan 26 boeken, een boek per twee weken. Dat is me dit jaar ook gelukt en lijkt me ook een prima aantal boeken voor nu. Wie weet gaat dat aantal in de toekomst wel weer omhoog?

Statistieken

  • Ik heb in het jaar 2018 uiteindelijk 27 boeken gelezen;
  • Dat zijn er 8 minder dan ik me had voorgenomen;
  • In totaal heb ik 7676 bladzijden gelezen;
  • Dat is gemiddeld 284 bladzijden per boek;
  • Dikste boek: Het Labyrint Der Geesten – Carlos Ruiz Zafon met 909 bladzijden;
  • Dunste boek: Obsessie – Tatiana de Rosnay met 85 bladzijden;
  • Ik las 24 boeken in het Nederlands, de overige las ik in het Engels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.