Het belang van beschermende hoesjes

geplaatst in: Internet & Technologie | 0

De afgelopen weken zijn we met z’n vieren thuis geweest en helaas betekent dit dat de jongens wat meer schermtijd krijgen dan anders. Niet alleen om de goede vrede te bewaren, maar ook om leerzame spelletjes en schoolwerk aan te bieden. Dat is natuurlijk fijn, maar hoe zorg ik ervoor dat mijn iPad en telefoon heel blijven als de kinderen ze in handen hebben?

Thuisonderwijs

Marcel kan voor school zijn oefeningen doen via Gynzy Kids. Hartstikke leuk natuurlijk, maar ik heb mijn laptop natuurlijk zelf nodig om thuis te werken en te bloggen. Die leen ik dus liever niet uit aan een kleuter. In plaats daarvan mag hij de iPad van zijn vader gebruiken voor Gynzy, YouTube en andere (leerzame) spelletjes. Om ervoor te zorgen dat de iPad heel blijft, hebben we een felgroene kinderhoes aangeschaft. Met het ‘handvat’ kun je hem op allerlei manieren neerzetten en de hoes is dik genoeg om het iPad veilig te houden. Natuurlijk letten we alsnog wel op als hij hem gebruikt, maar toch, better safe than sorry!

Twee kinderen, twee schermen

Soms lukt het niet om beide kinderen tevreden te houden met één scherm. Marcel speelt zo af en toe een spelletje op de Xbox en Espen wil dan liever kinderseries kijken. Wij geven hem dan ook zo af en toe onze telefoon of de tablet, zodat ook hij iets kan doen wat hij leuk vindt. Andersom mag Espen natuurlijk af en toe TV kijken en dan wil Marcel misschien een spelletje spelen of filmpjes kijken op YouTube, met zijn nieuwe dino-koptelefoon van de Action op zijn hoofd. Bij een peuter is het helemaal belangrijk om te zorgen voor een goede beschermhoes voor je telefoon. Pel heeft sinds kort een tweede smartphone van Huawei. Gelukkig zijn er prachtige Huawei P40 hoesjes verkrijgbaar. Zo blijft de telefoon heel en maken de kinderen geen ruzie over wie er op YouTube mag kijken.

Buiten spelen

Jullie hoeven trouwens niet bang te zijn dat onze jongens momenteel als een soort van zombies aan het scherm geplakt zitten, want er is iets anders wat ze ook nog steeds met veel plezier doen en dat is buiten spelen. Ik ben momenteel erg blij met onze grote tuin, waar ze lekker kunnen rennen en spelen.

Hoe gaan jullie om met de schermtijd nu iedereen thuis is van werk en school?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met hoesjesdirect.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.