Herfst bucket list

geplaatst in: Life, Mama | 3

De herfst komt eraan. Ik ben er nog niet aan toe om afscheid te nemen van de zomer en kan niet wachten tot het weer lente wordt. De herfst en winter kunnen me eigenlijk gestolen worden. Omdat ik er toch het beste van wil maken, heb ik een bucket list gemaakt met dingen die we kunnen ondernemen in de herfst. Op de lijst staan zowel activiteiten voor de kinderen als voor mezelf.

Marcel en Espen zijn graag buiten, dus als het buiten droog is, zal ik ze zeker meenemen naar buiten. Het lijkt me fijn om samen naar het bos te gaan. Marcel houdt ervan om ‘schatten’ te zoeken in de vorm van eikels, kastanjes en mooie bladeren. Ook is hij dol op kijken naar paddenstoelen en verschillende soorten dieren in het bos. In het bos bij de camping zitten bijvoorbeeld veel eekhoorns. Als het wel regent, kunnen we altijd nog fijn in de plassen stampen met onze regenlaarzen aan.

Als we binnen spelen, zijn er ook genoeg herfstige dingen te doen:

 • Herfstknutsels maken (met de schatten uit het bos?);
 • Een film kijken met popcorn, warme (chocolade)melk en een lekker dekentje;
 • Koekjes, cakejes of taart bakken;
 • Een boek lezen met herfst als thema.

Verder ga ik in oktober gezellig met Marcel naar Brandweerman Sam in het theater, dus ook dit uitje kunnen we op onze herfst bucket list zetten. Als laatste neem ik me al een paar jaar voor om mee te doen met de Halloween activiteiten die in onze wijk georganiseerd worden. Vorig jaar waren we niet thuis, maar hopelijk lukt het ons dit jaar wel.

Momenteel ben ik erg bezig om meer tijd en rust te vinden om ook weer gewoon mezelf te zijn en niet alleen maar mama van Marcel en Espen. Dat laatste breekt me behoorlijk op. Dat betekent dat ik nu ook bewust een aantal punten op de lijst zet voor mezelf, waar ik blij van word.

Ik wil graag pompoensoep maken, misschien met een leuke twist. Van koken word ik in ieder geval vrolijk en zen. Ik ga op zoek naar een herfstig boek. Ik heb geen idee of die bestaan, maar naast alle zomer- en kerstboeken zullen er toch ook verhalen zijn die bij de herfst horen? In het ergste geval wordt dat een Halloween verhaal. Als we dan toch willen aansluiten bij de Halloween activiteiten, lijkt het me leuk om na te denken over Halloween / herfst decoraties voor ons huis en onze voortuin. Als laatste wil ik een keer herfstfoto’s maken in het bos. Ik denk dat ik er dan voor moet kiezen om een keer alleen te gaan wandelen, zodat ik mijn camera weer eens echt kan gebruiken. Dat is één van die dingen waar ik eigenlijk nooit aan toe kom, omdat je met jonge kinderen in de buurt geen tijd hebt om meer op je camera te letten dan op wat zij aan het uitvreten zijn.

Wat wil jij gaan doen deze herfst? Heb je voor ons nog andere leuke tips?

3 reacties

 1. Sandra

  Ik ben juist superblij dat de herfst eindelijk begint. Die zomer mag van mij nog heel lang weg blijven.
  Ik geniet van de regen op het raam, het lezen van een boek onder een fleece dekentje met een mok warme chocolademelk met slagroom. En van heel veel grote mokken thee.
  Geen gezweet en ook geen zwetende en stinkende mensen in de buurt en geen teveel bloot meer bij vrouwen die het in feite niet kunnen hebben. Geen muggen, geen wespen en zo kan ik nog uren doorgaan.

 2. Priscilla

  Ugh bah de herfst 🙁 ik leef zelf echt voor die paar weken zomer per jaar. Die regen en die wind.. heb ik helemaal niks mee. Pompoensoep vind ik wel lekker! En Halloween vind ik ook leuk. Ik zag een leuke knutsel met herfstbladeren en daar dan met wit op tekenen/handletteren. Dat wil ik dit jaar weleens uitproberen.

  • Roxanne

   Ja dat heb ik dus ook! Ik zie al op tegen de regen en de wind… Blegh. De lente is mijn lievelings! Maar dan heb je ook de zomer nog voor je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.