Harry Potter (re)Readathon

geplaatst in: Boeken en ander leesvoer | 2

harry potterIn 2007 las ik de Harry Potter boeken voor het eerst. Iedereen die ik kende, had ze al eens gelezen, maar ik had er al die tijd mee gewacht. Toen de serie compleet was, werd ik toch ook wel nieuwsgierig. Ik begon met lezen en las alle zeven boeken achter elkaar. De eerste keer las ik ze in het Nederlands, omdat mijn moeder alle boeken in het Nederlands in de kast had staan. Ik had meteen het idee dat ik ze nog wel een keer opnieuw wilde lezen in het Engels, maar tot nu toe is dat er nooit van gekomen. Er zijn tenslotte zoveel leuke boeken die ik nog niet gelezen heb. Mijn wishlist is eindeloos lang, om nog maar niet te spreken van de stapel boeken in mijn kast (en de 115 ongelezen boeken op mijn e-reader.) Toch ga ik Harry Potter nu herlezen. Toen ik las over de Harry Potter (re)Readathon, wilde ik graag mee doen. Ik kocht de Engelse boxset en schreef me in.

Wat is de bedoeling?

De readathon start op 28 februari. Dit is geen readathon van een paar dagen of een week, maar eentje die langer zal duren. Het is de bedoeling dat we alle boeken gaan herlezen. Dit gaat dus wel een aantal weken in beslag nemen. Er wordt rekening gehouden met ongeveer twee weken per boek, omdat niet iedereen even snel leest. De dames die het organiseren hebben een puntensysteem verzonnen. Voor ieder boek dat je leest, krijg je punten. Ook met de opdrachten die zij tussendoor verzinnen kun je punten verdienen. Wie verzamelt de meeste punten? Naast alle activiteiten zorgen zij ook voor weggeefacties en prijzen.

Doe jij ook mee?

Inschrijven kan nog tot 25 februari. Hoe? Stuur de dames van Thunderstruck Books een e-mail dat je graag mee wilt doen. Je krijgt dan een vragenlijst terug die je in kunt vullen. Aan de hand daarvan word je ingedeeld in één van de vier afdelingen. Net zoals in de boeken. Zelf ben ik ingedeeld in Zwadderich.

Ik ben heel benieuwd hoe het zal zijn om deze boeken te herlezen. Iets opnieuw lezen doe ik eigenlijk zelden, maar in dit geval lijkt het me zeker de moeite waard. Ik ben veel details al lang vergeten. Toch ben ik heel benieuwd of het verhaal me weer zo zal pakken en of ik de boeken net zo leuk ga vinden als toen. Er is uiteraard maar één manier om daar achter te komen en dat is mee doen met de (re)readathon!

 

2 reacties

  1. Petra

    Ik heb ze toevallen in 3 weken gelezen in het nederlands dit jaar. Maar ik kocht deze set in het engels en die wil ik nu ook gaan lezen en deze rereadathon klinkt wel leuk! Eens kijken of ik mee ga doen 🙂

    • Roxanne

      Ja volgens mij vlieg ik er ook wel doorheen, maar niet iedereen leest natuurlijk even snel 🙂 Of misschien lees ik elke keer een boek tussendoor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.