Half 7

geplaatst in: Huisdieren | 17

“Purrrrr!” hoor ik en ik voel dat één van de katten op mijn buik springt. Ik kijk op de wekker. Het is half 7. Half slaperig probeer ik me nog een keer om te draaien. “Miauw! Goedemorgen, mag ik nu eten?” Ik mep hem van me af en probeer weer te gaan slapen. 

Sinds een paar weken gebeurt dit elke ochtend. ’s Avonds vraag ik me steeds weer af of ik de slaapkamerdeur dicht zal doen. Het antwoord is ‘nee’, om de simpele reden dat onze Flaco dan zo hartverscheurend hard zit te janken in de gang, dat het me niks zal verbazen dat de hele flat daar wakker van wordt. Was ik niet degene die het hardst had geklaagd over de blafhond van de buren? De deur blijft dus open en daarmee hebben de katten ’s morgens vrij spel wanneer ze wakker worden. Meestal lukt het me wel om ze, zonder ze te belonen met eten, de slaapkamer uit te zetten zodat ik nog even kan slapen. Soms ben ik zo wakker dat ik er maar uit ga, omdat slapen niet meer lukt. Dat ritme daar kan ik nog wel tegen, maar wat ik me wel afvraag is waarom het elke ochtend precies half 7 is als ze samen binnen komen stormen. Wat gebeurt er om half 7 waardoor die twee wakker worden, maar ik niet? Ik ga er niet vanuit dat mijn katten op de klok kunnen kijken.

17 reacties

 1. huib

  Je moet gewoon niet instemmen met de katten, als je net alsof doet of je niet wakker word van hem stopt ie vanzelf met proberen…

  Daarom kan ik uitslapen en ben jij elke dag de sjaak ;P

  • Roxanne

   Ja ze hebben zichzelf gewoon leren klok kijken om mij te pesten! Het is een complot! (grapje!)

 2. Sanne

  Tja, dieren hebben nou eenmaal toch iets waardoor ze precies weten hoe laat het is… en dat is etenstijd! Helpt het niet als je ze ’s avonds nog te eten geeft of iets later dan gewoon?
  Dat wordt dan nog leuk als de klok een uur terug gaat.. hoe doen ze dat dan eigenlijk?

  • Roxanne

   Ik geef ze wel eens 3 keer een kleinere portie in plaats van 2 keer per dag, maar dat maakt dus geen verschil. Die kleine wil niet eten, die wil vooral aandacht. Soms helpt het om hem extra moe te maken door heel veel met hem te spelen ’s avonds, maar ik heb daar ook niet elke avond de energie voor.

 3. Rianne

  Het zou het eten kunnen zijn, maar het zou ook zo kunnen zijn dat ze iets van de buren horen. Zo kwamen wij er laatst achter dat onze pup steeds wakker werd omdat onze bovenbuurjongetje wakker was. we kwamen er met toeval achter.. Wie weet is dat bij jou ook wel zo.

  • Roxanne

   Het zou best kunnen dat iemand in de flat zijn wekker om half 7 heeft staan. Katten hebben een beter gehoor dan wij. Of dat ze verderop beginnen met werken in de bouw of de treinen weer gaan rijden. Ik hoor niks bijzonders in elk geval.

   • Huib

    Het is wel zo dat het in het weekend minder vaak is, lijkt wel of we op zondag kunnen uitslapen… Dus waarschijnlijk iets in het gebouw? De Jumbo vrachtwagen staat er ook elke ochtend?

 4. Peet

  hahaha klinkt als onze peuter… die komt tegenwoordig ook al om half 7. Stipt. Volle blaas, lege maag, koud en wil dan bij ons in bed. Maar ja, dan kan ik dus niet meer slapen…. hoop dat het beter wordt als hij ouder wordt 😉
  Succes met je kat opvoeden, hopelijk heeft het zin… !

 5. Marcella

  Dan heb je nog mazzel, als Cheetah bij ons of de slaapkamerdeur kan is het standaard rond 4 uur ’s nachts ‘etenstijd’!

  • Petra

   Pff echt? Ik zou die kat dan een rotschop naar beneden geven en zelf doorslapen. 4 uur! Tsssk. Maar goed, er is natuurlijk een reden dat ik zelf geen kat heb… 😉

   • Roxanne

    Het is hier ook wel een tijdje 4 uur geweest maar daar zit ik dus echt niet op te wachten. Voor 7 uur krijgen ze sowieso niks te eten. Het was wel grappig dat ze ons zaterdag uit lieten slapen tot 8 uur. Ik heb wel ontdekt dat elke keer als ze wakker worden de vrachtwagen van Jumbo er staat. Dat is dus de wekker?

 6. Hester

  Mijn kat krijgt altijd om half 2 eten (als we thuis zijn dan, anders later) en vanaf één uur blijft hij dan bij ons in de buurt en soms komt hij ook gewoon om half 2 precies binnen. Zovan… mij vergeet je niet hoor.

 7. Ukkie

  Mijn ene kat heeft de gewoonte ontwikkeld om (zodra wij niet meer zichtbaar zijn – lees uit de woonkamer) erg hard te miauwen. Overdag al vervelend, maar ’s nachts een regelrechte ramp.
  Nu zijn we er laatst bij toeval achter gekomen dat ze waarschijnlijk nachtblind is. Klein lampje aanlaten in de woonkamer en wij slapen weer rustig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.