Gooi die pumps maar in de Maas

geplaatst in: Life, Uitjes en Evenementen | 9

Echte meisjes dingen zijn over het algemeen niet aan mij besteed. Dit is eigenlijk altijd al zo geweest. Als baby had ik een blauwe kamer en als klein meisje wilde ik liever geen jurkjes aan. Een spijkerbroek en gympen pasten veel beter bij mij. Aan het einde van de dag kwam ik vaak thuis met grasvlekken en gaten in mijn kleding. Dan had ik gevoetbald met mijn broertje en zijn vrienden of ik was in een boom geklommen. Als ik niet buiten speelde, zat ik op mijn kamer te lezen, tekenen of schrijven. Poppen, Barbies en My Little Pony’s had ik wel, maar daar speelde ik vooral mee als er vriendinnen langs kwamen. Mijn Barbie viel meer op Action Man dan op Ken overigens, want dat vond ze maar een watje.

Nu ik dertig ben, ben ik nog altijd geen meisjes-meisje. Ik houd van nagellak en mascara, maar daar houdt het qua make-up ook mee op. Het liefst gooi ik na het douchen mijn haar in een staart en ik leef nog steeds het liefst in een spijkerbroek, shirtje en gympen. Verder houd ik naast boeken lezen en schrijven ook van gamen, mooie auto’s en voetbal kijken. Ik ben liever stoer dan schattig.

Soms ontkom je er als vrouw echter niet aan. Er zijn nu eenmaal gelegenheden waar er van je verwacht wordt dat je je als een dame gedraagt. Zo’n feestje had ik vorige week. De werkgever van Huib bestond 75 jaar en gaf een feestje op de SS Rotterdam. Al weken was ik bezig met wat ik dan aan moest trekken. Ik vond een jurkje in mijn eigen kast wat ik nooit eerder gedragen had en wat nu goed paste, dus ik hoefde niet te gaan winkelen. Ik kocht een panty en een leuke tas en bedacht me dat ik nog wel ergens zwarte pumps had. Dat zat dus wel goed.

Tot de dag zelf kwam. Ik had me omgekleed en keek in de spiegel. Zo herkende ik mezelf nauwelijks, maar ik moet toegeven dat ik het wel mooi vond. Voor één keertje dan. Ik haalde Huib op en vertelde hem maar snel dat hij hier niet aan moest wennen. En zo begon de avond. Het was gezellig, maar na een half uur had ik al spijt van die pumps met hoge hakken. Ik kon de mannen niet bijhouden en voelde me niet op mijn gemak. De avond was best gezellig, maar qua kleding vond ik er weinig aan. Vooral omdat de overige bezoekers er lang niet zo netjes bij liepen als wij met onze groep. Hadden we dezelfde uitnodiging ontvangen? Aan de andere kant ben ik liever overdressed dan underdressed, dus in die zin had ik er geen spijt van dat ik me netjes had aangekleed.

Aan het einde van de avond had ik er genoeg van. Zodra we het schip verlaten hadden en er niemand meer in de buurt was, trok ik mijn pumps uit. Ik vond het goed geweest.

Gooi die pumps maar in de Maas!

Ik deed het niet, maar ik dacht zeker het wel. In werkelijkheid hield ik mijn schoenen in mijn hand. Zo kwam het dat ik ’s avonds laat op mijn blote voeten over straat liep in Rotterdam. Tot aan de auto, waar ik mijn ballerina’s gelukkig had laten liggen. De volgende keer ga ik toch echt even op zoek naar wat meer comfortable schoenen. Een jurkje aantrekken is één ding, maar op hakken lopen dat ben ik toch echt verleerd.

9 reacties

 1. Jenn

  Leuk geschreven. Ik hou van allebei, ik ben gek op mijn hakken, maar zou ook mijn sneakers toch niet willen missen!

 2. Anneke

  Ik vind hakken heel mooi staan, maar ze zitten nooit lekker en dan kies ik toch voor comfortabel. Behalve dan die ene keer dat ‘je wel moet’.

 3. Sanne

  Wat hebben we toch weer veel gemeen! Ik speelde ook nooit met barbie’s. Mijn zusje had ze wel, maar die was en is nog steeds een echt dametje.
  Ik ben heel anders. Make-up is niet aan mij besteed, mijn haar moet gewoon makkelijk zitten en ook hier is het gewoon een spijkerbroek, shirt of trui en gympjes of laarsjes.
  Een jurk?? Die droeg ik negen jaar geleden voor het laatst…. mijn trouwjurk dus.

 4. sam

  haha, ik kan me er iets bij voorstellen, ben ook nooit een meisje-meisje geweest maar vind tegenwoordig bepaalde meisjes dingen toch wel leuk 🙂 Ook hakken, behalve in Nijmegen dan, daar is het mij te heuvelachtig 😉
  Leuke blog!

  • Roxanne

   Ik houd wel van nagellakjes en laarzen met hakken lopen af en toe wel lekker. De binnenstad van Utrecht is ook niet echt hak-proof trouwens, met al die kleine steentjes!

 5. Yvon

  Herkenbaar. Lego was bij mij als kind favoriet.
  De laatste jaren draag ik vaker jurkjes en rokjes. Vaker dan broeken overigens 🙂 Hakken draag ik weinig; ik ben al lang genoeg zonder.

  Enne, waar is de foto? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.