Gezocht: Power Songs voor een nieuwe playlist

geplaatst in: Muziek | 1

De laatste jaren luister ik eigenlijk veel minder naar mijn (eigen) muziek dan ik vroeger deed. Ik heb al lang geen iPod vol muziek meer. Natuurlijk kun je tegenwoordig muziek streamen, maar ik heb zelden oordopjes bij me als ik de deur uit ga. Dat vergeet ik gewoon. Thuis luisteren we overdag meer naar muziek voor de kinderen en als Pel thuis is, heeft hij vaak de controle over wat we luisteren. Dat is geen probleem. Mijn plekje voor muziek is als ik (alleen) in de auto zit. Ja, ook dan overleg ik nog wel eens met Marcel, maar niet altijd. Ik vind het heerlijk om in Spotify playlists te maken. Niet alleen met mijn favoriete nummers van dit moment, maar ik maak ook graag lijstjes die passen bij een bepaalde stemming.

De afgelopen maanden zat ik af en toe wat minder lekker in mijn vel en het gaat nog niet echt beter, maar ik merk wel dat ik langzaam weer de kracht en zin krijg om weer op te krabbelen. Muziek kan hier bij helpen, dus ik heb ontzettend veel zin om een playlist te maken met wat power nummers die ik lekker hard aan kan zetten als ik alleen in de auto zit of als ik er behoefte aan heb. Muziek waar je energie van krijgt, zeg maar, maar die toch wel een beetje passen bij mijn stemming van dit moment. Ik heb nu een paar nummers waar ik al de hele week naar luister, maar ben op zoek naar een fijne aanvulling van deze lijst. Daar kan ik jullie hulp bij gebruiken! Ik heb hieronder een lijstje gemaakt van een aantal nummers die niet aan deze lijst mogen ontbreken en ben heel benieuwd of jullie muziek kunnen verzinnen die hier goed bij aansluit.

Dus: Kom maar op met die tips!

The Score – Stronger

Dit nummer werd me een tijdje aangeraden door (online) vriendinnetje L. Zij gaf aan dat het haar lievelingsnummer is van dit moment. Ik kende het niet, maar vond het eigenlijk meteen geweldig en heb het nummer vanaf dat moment al vaak geluisterd.

Superchick – One Girl Revolution

Al weken luisterde ik op Spotify naar een combinatie van depri muziek in combinatie met mijn meest afgespeelde nummers van 2018. Deze week merkte ik in de auto dat ik zin had om even keihard mee te zingen met wat oude bekende nummers. Ik kwam onder andere uit bij Superchick. Ik luisterde in 2008/2009 veel naar deze band. Voor dit lijstje heb ik gekozen voor One Girl Revolution, maar op het album Beauty from Pain 2.1 staan nog meer mooie en gave nummers.

Skunk Anansie – Weak

Toen dit nummer uit kwam, had ik er niets mee. Jaren later zag ik Skunk Anansie live op Pinkpop en toen vond ik dat wel erg gaaf. Sindsdien luister ik af en toe naar nummers zoals Weak en Hedonism. Ik vind het ook heerlijke nummers om bij mee te zingen.

Linkin Park – Battle Symphony

Qua drums en beats is dit een ander nummer dan de rest van het lijstje, maar de lyrics maken dat helemaal goed. Battle Symphony sprak me vanaf de eerste keer aan en heeft een prachtige tekst.

Bowling for Soup – Much More Beautiful Person

Tsja, Bowling for Soup is een band die niet iedereen kent. Niet alle nummers en teksten van deze band zijn even serieus, maar bij dit nummer heb ik toch altijd een bepaald gevoel gehad. Ik heb er zelf in ieder geval mooie, goede herinneringen aan. Dat is ook het belangrijkste.

Heb jij goede aanvullingen voor deze lijst, dan hoor ik ze graag. Naar welke muziek luister jij graag als je wel wat kracht kunt gebruiken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.