Gezellig op visite?

geplaatst in: Life | 5

Het is weer weekend. Het is een kwestie van afwachten tot H. voorstelt om bij iemand op visite te gaan. Hij vindt dat gezellig. Ik niet. Omdat ik nu eenmaal niet altijd mijn eigen zin wil en kan doorduwen, gaan we dus soms wel en soms ook niet naar andere mensen toe. Misschien ligt het wel aan het idee dat ik heb bij ‘op visite gaan’. Bij ‘op visite gaan’ denk ik zelf aan op de bank gaan zitten bij iemand anders, koffie of thee drinken en een gesprek op gang proberen te houden. Dat vind ik niet gezellig klinken. Ik vind het al niet eens leuk om rustig op mijn eigen bank te zitten zonder dat ik minimaal twee andere dingen kan doen, laat staan dat ik elke week bij iemand op de koffie zou willen gaan. Ik zit dan niet rustig en heb soms zelfs het gevoel dat ik mijn tijd zit te verdoen. Ik kan dan van mezelf al heel slecht stil zitten en ontspannen, dus ik zie heel goed dat het deels aan mij ligt, maar ik vraag me wel eens af of ik hier dan de enige in ben. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het écht wel gezellig om met vrienden of familie af te spreken, maar ik ga dan liever iets gezelligs doen. Samen eten (thuis of uit), gamen, ergens naar toe? ik vind het allemaal prima. Op de bank zitten met een pot thee en de laatste roddels bewaar ik toch echt liever voor een middagje met één van mijn beste vriendinnen.

5 reacties

 1. Martijn

  Ik begrijp je wel, het doodleuk op visite gaan, en verder niets te doen hebben is ook niets voor mij. En als ik het wel doe, tja heb ik het ook zo alweer gehad. Eigenlijk plan ik dat dus ook vrij weinig, probeer er altijd wel een activiteit bij te plannen, of in ieder geval ernaast, als het wat verder weg is.

 2. Janneke

  Zo heeft iedereen weer zijn eigen dingen… ik ga best graag ‘op visite’, hoewel ik het niet zo noem. Juist omdat het zo ‘saai’ klinkt. Maar ik vind het juist wel fijn om bij te kletsen met vrienden en kennissen. En dat kan in de kroeg of op een feestje, maar ook gewoon bij iemand op de bank! Heb er alleen maar weinig tijd voor, met alle drukte…
  Maar ik heb je gevonden, leuk, ik ga straks nog even verder lezen! 🙂

 3. Peet

  Het ligt er helemaal aan naar wie ik op visite ga dan. Bij sommige mensen vind ik het al goed om op de bank te zitten met een pot thee en dan vliegt de tijd. Terwijl bij anderen de tijd zo traag gaat, dat je beter iets kunt doen. En het verschilt ook hoe ik zelf van humeur en bui ben. Dus nee, je bent niet de enige 😉

 4. Laura

  Het beeld zoals je het nu omschrijft, is waarom ik dingen als kerst zou haat. Zitten en pootjes geven zeg ik maar. Zo statisch als maar kan! Blegh…

 5. Huib

  Na het lezen van deze blog heb ik zowaar een heel weekend niet gevraagd of we op visite gaan 😉

  *trots*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.