Getrouwd!

geplaatst in: Life | 2

Twee weken geleden zijn Pel en ik getrouwd. Hoewel het voor sommige mensen onverwachts was, waren Pel en ik al lang verloofd. In de zomer van 2016 vroeg hij mij ten huwelijk en ik zei ‘ja’. We kozen voor een datum en bezochten wat locaties. Helaas liep de planning anders en uiteindelijk stelden we onze bruiloft uit. Ondanks corona wilden we toch wel graag trouwen in het jaar dat we tien jaar bij elkaar waren. We zochten uit wat er wel en niet kon en mocht en begonnen met plannen.

Trouwen en Covid-19

Het kiezen van een datum was niet zo moeilijk. Er ging bijna niemand trouwen en we konden dus kiezen. De mooie datum 20 november 2020 was nog vrij én viel ook nog eens op een vrijdag, dus die keus was snel gemaakt. Qua locatie kozen we voor de kleine zaal in het oude Stadhuis van Utrecht. Deze zaal is erg bijzonder en wordt ingericht met kunst uit het Centraal Museum. Dat geeft dus meteen een hele bijzondere uitstraling aan de zaal en er is verder geen aankleding meer nodig. In eerste instantie wilden we na de ceremonie een diner geven voor onze gasten. We wilden met een groep van ongeveer 20 mensen gaan eten bij de Brouwerij in Vleuten. Helaas werd de horeca daarna weer gesloten. Het was sowieso spannend wat er allemaal zou kunnen op 20 november. Week voor week bekeken we de opties en we hielden contact met iedereen. De ceremonie mocht in ieder geval doorgaan, dus daar gingen we voor. Verder keken we vooral naar wat er wél kon.

Utreg me stadsie, wat ben je mooi!

’s Morgens mocht ik twee uur stil zitten om me mooi te laten maken. Dat gebeurt ook niet elke dag! Ik was heel erg blij met mijn haar en make-up en voelde me ook mooi. Daarna hebben we ons beide omgekleed en zijn Pel en ik samen naar Utrecht stad gereden. We hadden voor de ceremonie afgesproken met een fotograaf. Ik vond het toch wel een fijn idee om deze dag vast te laten leggen. Nogmaals. ik tut me niet elke dag zo op en je ziet me ook zelden in een (nette) jurk rond lopen. Laat staan op hakken! Het was even zoeken naar een fotograaf die het aan durfde om tijdens corona een fotoshoot te doen. Ook hadden we heel veel geluk, want de dag voor de bruiloft werden de extra maatregelen opgeheven, waardoor we ook weer gewoon met z’n drieën over straat mochten lopen. Ook was het prachtig weer voor een novemberdag. Ik ben ontzettend blij met het resultaat van de fotoshoot. Ze heeft niet alleen ons, maar ook Utrecht heel erg mooi op de foto gezet. (Wil je meer foto’s zien? Op instagram kun je mijn stories hoogtepunt ’20 elf 20′ bekijken. Hier heb ik al een boel foto’s gepost en er komen er zeker nog meer bij!)

De ceremonie

Om half 3 begon de trouwceremonie. In de aanloop naar de bruiloft toe, was het best spannend of iedereen erbij zou kunnen en mogen zijn. We hebben alles uitgezocht en nagevraagd. Wat als er een getuige ziek is? Gaat het nog wel door? Gelukkig stuurde de gemeente Utrecht na elke persconferentie een update over de stand van zaken. Uiteindelijk mochten alle gasten erbij zijn en ook de fotograaf was welkom. Ook was er niemand ziek of verkouden. Alles kon dus doorgaan zoals wij het gepland hadden.

We hadden echt een fantastische trouwambtenaar. Ze heeft ons één avond gesproken en die avond wilde Marcel precies niet slapen. Toch hebben we haar kunnen vertellen wat we wilden en ze vertelde een mooi verhaal tijdens de ceremonie. Ook wist ze goed om te gaan met onze drukke jongens die absoluut niet op hun kont kunnen blijven zitten. Espen kreeg een speciaal stoeltje naast mij en Marcel mocht naast de trouwambtenaar staan om haar te helpen. Dit werkte. Naast het verhaal van de trouwambtenaar hebben mijn schoonvader en mijn moeder gesproken. En dan was er natuurlijk het officiële gedeelte. We hebben ervoor gekozen om geen eigen trouwgeloften te schrijven. We hoefden dus alleen maar op het juiste moment ‘ja’ te zeggen. (En dit is gelukt!) Iedereen heeft de trouwakte ondertekend en daarna waren we officieel getrouwd.

Mooie kindjes

Marcel en Espen zagen er op onze trouwdag echt prachtig uit. Ik vond ze heel erg schattig in hun jasje met strikje. Tijdens de ceremonie hebben zij allebei hun ‘handtekening’ mogen zetten in ons trouwboekje, dat was super schattig. Marcel schreef zijn eigen naam (na) en van Espen staat er een handafdruk in. Ook hebben we eindelijk weer eens een mooie foto van ons gezin.

Dinner for two

Normaal gesproken is er na de ceremonie nog een borrel, een etentje of zelfs een feestje. Dat kon door de sluiting van de horeca niet doorgaan. Gelukkig hadden Pel en ik nog wel een hele leuke avond samen. Wij hadden namelijk de hotelkamer geboekt van het restaurant waar we zouden gaan eten en hierdoor mochten wij zelf wel dineren in het restaurant. Dit was echt geweldig. Wij gaven de chef een budget en hij mocht zelf een menu voor ons samenstellen. Dat is gelukt! We werden ontvangen met een heerlijke cocktail met twee rietjes. De tafel stond vol met kaarsjes en hartjes en ook de rest van het zaaltje stond vol hartjes. Dat was al geweldig. Daarna volgde een amuse en een 7-gangen diner met vlees, vis en vega gerechtjes, met daarbij heerlijke wijnen en een glaasje likeur bij het nagerecht.

Ondanks de coronamaatregelen hebben Pel en ik een ontzettend fijne bruiloft gehad. In de toekomst zullen we zeker nog een keer een etentje en een feestje geven, maar voor nu hebben we vooral genoten van de dingen die wél konden.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.