Genieten van mijn balkon

geplaatst in: Thuis | 9

BalkonVoor1

Toen ik mijn huisje voor het eerst binnen stapte in 2008, voelde het meteen goed. De zon scheen naar binnen door het raam in de woonkamer en ik werd meteen verliefd op het leuke balkonnetje aan de voorkant. Vanaf de woonkamer kijk je via een raam op het balkon. Ik had meteen allerlei plannen om er iets leuks mee te doen. We zijn vijf jaar verder, maar mijn balkon is nog steeds best wel saai.

Elk jaar als de zon weer gaat schijnen, pak ik een emmer sop en dan begin ik met het schoonmaken van het balkon. De ramen, de kozijnen en ook de stoelen moeten eraan geloven. Ik veeg de vloer schoon en soms gaat ook daar een emmer sop overheen. Dan is het klaar om verder te gaan. Meestal pak ik vervolgens een boek en ga zitten lezen. Vorig jaar kochten H. en ik eindelijk een houten opklaptafeltje bij Ikea, zodat we eventueel buiten konden eten. Ik zat er ook wel eens als ik een brief schreef. Dit voorjaar kocht ik een lantaarntje op zonne-energie bij de Action, om eens te kijken hoe dat bevalt. Stap voor stap werd het gezelliger aan de voorkant, maar de laatste stap blijft toch steeds liggen.

Het idee is om deze zomer toch echt op zoek te gaan naar een paar plantenbakken, zodat we volgend jaar écht bloemetjes kunnen kopen om de boel op te vrolijken. Zou het er dan toch nog een keer van komen? Voor nu ga ik op zonnige dagen vooral genieten van mijn schone balkon met uitzicht op het parkje voor de deur. Dat is in ieder geval al iets!

9 reacties

 1. Serena

  Ik heb de eerste jaren ook weinig aan mijn tuin gedaan, maar met en met komt er steeds meer bij. Inmiddels heb ik echt een oase aan bloemen hier. Alle bakken komen van de Action vandaan, die kosten daar echt geen drol!!!
  Zo fijn om gezellig buiten te kunnen zitten…

 2. Kim

  Langzaamaan komt het vanzelf wel goed. Maar het ziet er nu al leuk en gezellig uit 🙂

 3. Emmy

  Lekker zo’n balkonnetje! Die van ons is net te klein, helaas… Tenzij we kleine stoelen hebben kunnen we er niet met z’n tweeen zitten. Wel heb ik er leuke aardbeidenplantjes neergezet!

 4. Daan

  Ik heb geen tuin. Niet eens een balkon. Vaak vind ik dat wel enorm fijn, want ik ben geen held met planten. Maar soms is ’t ook wel minder, zeker bij lekker weer.

 5. Laura

  Jaaa, je kunt een balkonnetje met weinig al hartstikke leuk maken! Een beetje kleur en het straalt al zoveel gezelligheid uit!

 6. Peet

  🙂 Babysteps! Niet alles tegelijk willen, het ziet er nu al hardstikke fijn uit. Lekker van genieten hoor… 🙂

 7. Sandra

  Je hebt wel een mooi uitzicht zo! En ach, stapsgewijs komt het er ook wel. Dat gebeurt hier momenteel ook met de tuin. Misschien een tip om gewoon eens wat planten voor buiten voor je verjaardag te vragen of cadeaubonnen van het tuincentrum.

  • Roxanne

   Ons uitzicht is prima ja, niets meer aan doen. Eerst was het gewoon een grasveld met bomen, maar vorig jaar hebben ze er een parkje van gemaakt met paadjes, een voetbal kooi en wat minder chaos. Alleen de bloemetjes ontbreken.

 8. Karlijn

  Lekker balkonnetje hoor. Als je van kleur houdt, hebben ze bij de Hema van die leuke plantenbakken die je over je balkonreling kunt hangen! En een lekker kussen op je stoel. Maar je moet ook altijd eerste even wennen en kijken wat je wilt toch?! En gezelligheid hangt gelukkig niet alleen van je balkon af:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.