Geef mij maar een serie boeken

geplaatst in: Boeken en ander leesvoer | 14

Als iemand mij vraagt wat ik zoal lees, dan is het antwoord meestal ‘alles wat letters heeft’. Ik heb een brede smaak wat boeken betreft. Toch lees ik op dit moment het liefst series. Zeker als ik het druk heb met mijn opleiding vind ik het fijn om te ontspannen met young adult en urban fantasy verhalen. De verhalen lezen lekker makkelijk weg en in gedachten ‘reis’ ik mee met de hoofdpersoon. Het fijne aan een serie is dat je na het lezen van een boek nog geen afscheid hoeft te nemen van de personen in het boek. Ik pak dus sneller een nieuw boek op en lees op die manier eerder verder dan wanneer ik boeken lees die op zichzelf staan.

In 2008 kwam ik in aanraking met de Twilight saga. Ik bestelde de boeken en las ze in een paar dagen uit. De combinatie van fantasy en een wereld zoals we die in het echt kennen, sprak me aan. Ik wilde meer van zulke series lezen en ging er naar op zoek. Zo kwam ik uit bij series zoals The Hunger Games en Vampire Diaries. Ik dacht op dat moment dat het allemaal begonnen was met  Twilight, maar als ik terug denk aan alle boeken die ik ooit gelezen heb dan valt me op dat ik als kind al graag series las. Ik was bijvoorbeeld dol op de boeken van Enid Blyton. In gedachten ging ik met de Vijf mee op avontuur en met de dolle tweeling naar hun kostschool. Op de middelbare school verslond ik onder andere de boeken uit de Tillerman serie van Cynthia Voigt, maar er waren er vast nog veel meer. Het verschil met vroeger is dat ik de meeste boeken nu in het Engels lees. Op die manier heb ik geen last van kromme vertalingen en het is een goede manier om mijn Engels bij te houden.

Momenteel ben ik overdag druk met mijn stage. In de avonduren en het weekend duik ik in de Weather Warden serie van Rachel Caine. Een spannend verhaal met een fijne hoofdpersoon, die niet alleen het vermogen bezit om het weer te regelen, maar ook houdt van snelle auto’s. Kortom, laat die donkere herfstavonden maar komen. Dan kruip ik lekker op de bank met een boek en een dekentje!

14 reacties

 1. Daan

  A Song of Ice and Fire van George R. R. Martin, geniale serie! (Met als eerste deel A Game of Thrones, al twee seizoenen een topserie bij HBO!)

  • Roxanne

   Ik zal hem eens opzoeken ­čÖé daar heb ik al meer goede dingen over gehoord.

 2. Serena

  Ik ben toch meer van de thrillers. De enige fantasyboeken die ik las waren Harry Potter, helemaal geweldig, maar andere fantasy kan me niet boeien. Ook niet in films trouwensÔÇŽ
  Ik raad je vooral de boeken van Cody McFadyen aan, zooooo spannend!!!

  • Roxanne

   Dat geloof ik graag! ­čśÇ Met Twilight ben ik nu, 4 jaar later, ook wel klaar. Het is alleen de eerste serie die weer in me op kwam om te lezen.

 3. Sanne

  Het lezen schiet er hier een klein beetje bij in momenteel. Er liggen twee boeken op het nachtkastje maar zodra ik mijn bed zie en mijn hoofd op het kussen heb ben ik in dromenland. En dat leest nog altijd heel erg lastig…

 4. Kim

  Tjah, mijn probleem is dat het mij niet lukt om te lezen…behalve studieboeken ­čśÄ
  Echt hoe doe je dat? Want ik wil ook zo lekker kunnen lezen, maar vaak vind ik daar de rust niet voor.

  • Roxanne

   Hoe ik dat doe? Het ligt denk ik aan de momenten waarop je het probeert? Ik lees over het algemeen het liefst als ik in bed lig, vlak voor ik ga slapen of als ik net wakker ben en er nog niet uit hoef. Of op de bank als ik heel erg moe ben. Of op het balkon in het zonnetje. En in de trein. Ik kan ook niet de hele dag door lezen, maar ik lees wel lekker snel dus als ik eenmaal bezig ben dan gaat het wel goed!

 5. Lnnk

  Ik heb zo’n gevarieerde smaak qua lezen. Ik merk alleen dat ik er momenteel helaas te weinig aan toe kom.

 6. emily

  Ik snap wat je bedoeld! Ik vind het altijd moeilijk om een boek ‘uit’ te lezen, ik ga altijd nadenken over ‘wat nu?’ ‘hoe gaat het verder’ ‘dit kan het niet zijn’ zelfs met de Hunger Games heb ik nog dat ik denk NEEEE ‘dit is niet het eind’.
  Haha ;p

  • Roxanne

   Jaaa echt wel. Dan moet je weer afscheid nemen van de hoofdpersonen en soms voelt het net alsof ik afscheid moet nemen van een goede vriend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.