Gastblog: Mijn eerste vaderdag

geplaatst in: Familie | 0

Vandaag is het Vaderdag. Voor ons een speciale dag, omdat het de eerste keer is dat we Marcel hebben. Daarom heb ik een aantal vragen gesteld aan Huib. Hoe vindt hij het om vader te zijn en is het wat hij ervan verwacht had? Je leest zijn antwoorden in deze gastblog.
Vaderdag 2016

Hoe vind je het om vader te zijn?

Over het algemeen vind ik het steeds leuker worden. In het begin heb je een kleintje waarmee je eigenlijk niet kan communiceren en die bijna alleen maar ligt te slapen. Sinds je echt met hem kan communiceren, wordt het steeds leuker om vader te zijn. Ik vind het leuk dat hij inmiddels door het hele huis heen beweegt en dat hij overal mee kan en wil spelen. Het is nu alleen wachten tot dat hij gaat lopen en dat je hem door het hele huis moet achtervolgen. Dan wordt het misschien iets minder leuk, maar zoals het er nu uitziet wordt vader zijn elke de dag leuker.

Is het vaderschap wat je had verwacht?

Ik had vooral van andere mensen gehoord hoe moeilijk het zou worden. Je hoort verhalen over slapeloze nachten en dat soort dingen. Ik had dus verwacht dat de eerste maanden erg zwaar zouden zijn. Nu de kleine man er is, en eigenlijk een heel makkelijke mannetje is, moet ik eerlijk zeggen dat het me vooral mee viel. Aan de andere kant hoor je van sommige mensen alleen de negatieve verhalen, dus waarschijnlijk had ik me daar niet op hoeven voorbereiden. Toch kun je nooit zeggen hoe het uit zou pakken. Als je uit gaat van een makkelijk en lief kind, kan het wel zwaar vallen wanneer dit niet zo blijkt te zijn. Dus ook een volgende keer weet je niet van tevoren hoe zwaar het zal worden.

Wat dacht je toen je Marcel voor het eerst zag? 

Wow! Wat mooi! Wat nu?

Huib en Marcel

Wat vind je het allerleukste aan papa zijn?

De aandacht die ik krijg van de kleine man. Het maakt niet uit wat je doet, hij wilt zich ermee bemoeien. Wat soms ook lastige moment oplevert, aangezien hij steeds de stroomkabel uit mijn laptop trekt en de Xbox kan uitzetten. Verder is het vooral leuk dat het niet uitmaakt wat je doet, hij wil er bij zijn. Het is ook leuk dat het een goede reden is om weer dingen te gaan doen, omdat hij dit leuk vind. We gaan bijvoorbeeld samen wandelen of naar de kinderboerderij. Daarnaast is het heel mooi om te zien dat hij continu genoeg energie heeft om te spelen, of om kattenkwaad uit te halen. Op elk moment van de dag heeft hij de energie om aandacht terug te geven.

Heeft vader worden je leven veranderd? 

Het eerste waar ik aan denk is continuïteit. Waar je eerst elke dag van alles kon doen zonder je echt druk te moeten maken over dingen, staat alles nu in het teken van de kleine man. Dat betekent dat ik meer rekening moet houden met het ritme van iemand anders dan mezelf. Hierdoor is de spontaniteit voor een deel verdwenen. Je kunt niet altijd even snel iets gaan doen. Aan de andere kant brengt het veel stabiliteit en een vast ritme met zich mee en dat vind ik wel prettig.

Hoe ziet de perfecte Vaderdag er voor jou uit?

Ehm? Geen idee. Op dit moment heb ik daar nog niet over nagedacht, want ik ga Vaderdag voor het eerst mee maken dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.